in

Gázolt a szolnoki gyors

110529foci

110529fociUtolsó előtti hazai meccsére készült a Szarvasi FC, amely az első osztályból kiesett Szolnoki MÁV FC tartalékcsapatát fogadta. Finoman fogalmazva sem volt könnyű helyzetben Somogyi mester, hiszen különböző okok miatt Závoda, Somogyi, Kiszel, Truczka és László sem állt rendelkezésére.

Valószínűleg először és utoljára lépett az alábbi összeállításban pályára a Szarvas: Kiri-Petykó, Pákozdi, Demcsák, Csellár-Stanley, Klimaj, Bakró, Erdősi-Nagy, Bány.

Ellenfelünknél öt NBI-ben szerepelt játékos is helyett kapott, így a körülményeket figyelembe véve már a pontszerzés is bravúrnak számított volna.

Óvatosan kezdett a hazai csapat, a Szolnok azonban többször is próbára tette Kirit. Az látszott, hogy az előre játékban nagyon gyengék vagyunk, nem adtunk munkát a rutinos Rézsónak. Fél óra után egy szolnoki játékost buktattak a 16-oson belül, szerencsénkre Hegyi bíró nagyvonalúan továbbintett.

A szünetben a kis MÁV kettőt is cserélt egyértelmű volt, hogy elégedetlenek az eredménnyel. Öt perc játék után, egy szolnoki és egy szarvasi találkozott a büntetőterületen belül, és a játékvezető mindenki megrökönyödésére büntetőt ítélt. Így kompenzálta első félidei bakiját. Antal nem is hibázott, majd Kalmár fejelt egy gólt, így már kettő volt a szolnokiak előnye.Egy gyors kontra után Stanley talált a hálóba, a játékvezető előbb gólt ítélt, majd a partjelző intésére visszavonta a gólt, kezezés miatt, valljuk be jogosan.Kezdett kicsúszni a meccs a spori kezéből, szórta a sárga lapokat a hazai játékosoknak.Húsz perccel a vége előtt a rehabilitált Nagy lőtt közelről a kapuba, de nem sokáig örülhettünk, kapitális védelmi hiba után ismét kettő volt oda. Majd egy megalázó góllal Lengyel beállította az 1-4-es végeredményt.

Nálunk Furár és Stanley játéka volt jobb az átlagnál.

Nyilatkozatok:

Somogyi János vezetőedző Szarvasi FC:
-Szegény embert az ág is húzza. Míg bírtuk erővel egyenrangú ellenfelek voltunk a megerősített Szolnoknak. Sajnos két játékvezetői hiba döntően befolyásolta a mérkőzést.

Bontovics Ferenc vezetőedző Szolnoki MÁV FC II:
-Sajnálom a sokkal többre hivatott szarvasi labdarúgást, de azt hiszem, ezen a mérkőzésen teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

Én meg főként azokat az idősebb szarvasi szurkolókat sajnálom, akik megélhették a szarvasi futball fénykorát. Sok ezer néző előtt jó meccseket, igazi játékos egyéniségeket  láthattak, akikért érdemes volt meccsre járni.

A jelen ezzel szemben igen szomorú.Tizenharmadik  hazai meccsén a kilencedik vereségét szenvedte el a Szarvas.

Ember legyen a talpán, aki ezt szó nélkül hagyja.

Mit lehet mondani? Van még két hatpontos mérkőzésünk a Szabadkígyós és a Szolnoki Spartacus ellen. Ha ezeken nem nyerünk akkor- Rejtő József tiszteletbeli elnök úr szavaival élve-fájó szívvel ki kell mondani, nincs helyünk a harmadik ligában.

Gunda Atilla

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

110529zsongas

Tehetséges fiatalok

110530reggae

Szarvasi reggae