in

Tehetséges fiatalok

110529zsongas

110529zsongas2011. május 26-án csütörtökön délután rendezte meg a Vajda Péter Intézmény Általános Iskola intézményegysége a Művelődési Központban, a „Tavaszi Zsongás” néven is elhíresült rendezvényét, melyben az iskola diákjai, köztük roma tanulók is megmutathatták tehetségüket. A gyerekek minden évben a tavaszi időszak végén mutatják be, hogy mit is tanultak az adott évben az iskolában vagy külön órákon, például a Chován Kálmán Művészeti Alapiskolában. Ennek köszönhetően a műsorok minden évben nagyon színesek és a diákok a programjaik által búcsúzhatnak az iskolától, barátoktól, hiszen közeledik a nyár, a VAKÁCIÓ!

A Művelődési Házba érkezettek láthatták, hogy nagyon-nagy tömeg fogadta az ide látogatókat és mindenki izgalommal várta, hogy az iskola diákjai elkezdjék a műsort. Szülők, nagyszülők mind kíváncsiak voltak saját csemetéikre, unokáikra.

A műsort pár perccel 14 óra után Molnár Lászlóné Igazgató-helyettes nyitotta meg, utolsó mondatában jó szórakozást kívánva a megjelent közönségnek. Ezt követően a legnagyobb szerepet a fiatalok kapták. A felsőbb osztályba járók segítették a rendezvény technikai lebonyolításának rugalmasságát, illetve kivették részüket a műsorvezetésből is. A programok egymást követték, és ki-ki találhatott köztük a szívéhez közelállót. A kisebbek táncos műsorát a zenélő nagyobbak, verset mondók, újabb táncolók, vásározók, népdalt éneklők váltottak. Valaki a modern zene segítségével, valaki kiegészítő eszközök (esernyő) segítségével tette színesebbé műsorát. Azért arról ne feledkezzünk meg, hogy a gyerekek mögött meghúzódó pedagógusok, segítők nagy munkája is hozzájárult a sikerhez, melyet minden esetben a közönség tapsa, valamint a nézőtéren ülő fiatalok egy-egy hangosabban szóló rikkantása jelzett. A tehetségesebbnél tehetségesebb fiatalok tényleg megmutatták mit tudnak.

A nézőtéren ülve, a műsorokat látva elgondolkoztam: Olyan sok vád éri mostanság ezt az Általános Iskolát. Túl sok a roma fiatal, vegyes az összetétel. Azt semmiképpen nem lehet letagadni, hogy Igen, járnak roma tanulók az iskolába, de azt sem tagadhatja le senki, hogy az Intézmény minden egyes pedagógusa mindent megtesz azért, hogy ezek a gyerekek a legtöbbet hozzák ki magukból az itt töltött évek alatt és a társadalomban megállják helyüket, ha kell a tehetségük által. És bárki gondolhat bármit (hozzá kell tennem ez az én véleményem), ez egy igen jó iskola, ahol a gyerekek legjobbá tételéért mindent megtesznek a tanítók, tanárok és tudjuk, főleg a szülők, hogy ez nem könnyű…

Teemy

Vélemény, hozzászólás?

110529sakk

Házi sakkverseny gyerekeknek

110529foci

Gázolt a szolnoki gyors