in

Házi sakkverseny gyerekeknek

110529sakk

110529sakkMondja azt valaki, hogy a sakk nem sport! Ha valaki ellátogatna egy gyerek sakkversenyre, ahol két parti között a versenyzők annyit szaladgálnak a folyosókon, mint egy atlétikai edzésen, ahogy ez történt a Fő téri iskolában az elmúlt hét végén rendezett háziversenyen, nyugodtan kijelenthetné, hogy amellett, hogy az agyat mozgatja elsősorban, a testet is edzi.

A 2011. május 21-én rendezett városi korosztályos egyéni sakkversenyen öt, az óvodástól a negyedik korcsoportosig mérhették össze idegrendszerüket és tudásukat a gyerekek. A sakkmesterplánták mint a nagyok, kézfogással kezdtek minden mérkőzést, majd komoly sakkozóhoz méltóan vették tudomásul a végeredményt. Persze egy-egy, a vártnál gyengébb eredmény kiült az arcokra, de ez egy kis futkározás után eltűnt.

 

Mesterük, Patkó Lajos, aki a sakk területén végzett életművéért nemrég kapta meg Szarvas Város Bronz Emlékplakettjét, büszkén mutatta be a sok tehetséges gyerek közül a legjobbakat, akiknek már fiatal koruk ellenére is komoly versenyeredményekkel büszkélkedhetnek. A küzdelemsorozat végén érmekkel jutalmazták a legjobbakat.

A versenyen a következő eredmények születtek.

Óvodások:
lány: 1. hely  Roszik Melinda
fiú: 1. hely Tóth Szabolcs, 2. hely Bencze Igor

1. korcsoport
lány: 1. hely Frankó Fanni, 2. hely Oroszki Marietta, 3. hely Huszárik Nelli
fiú: 1. hely Lustyik János, 2. hely Sebők Dániel, 3. hely Darvas Dávid, 4. hely Mulholland Alexander, 5. hely Kendra Dávid

2. korcsoport
lány: 1. hely Petrás Márta
fiú: 1. hely Sánta Péter

3. korcsoport
lány: 1. hely  Hipszki Flóra, 2 hely Mulholland Sadie

4. korcsoport
lány: 1. hely Pekár Edina, 2 hely Sebők Anett
fiú: 1. hely Medvegy Zalán, 2 hely Fabó Norbert

Vélemény, hozzászólás?

110527kantor

Kántor a Múzeumban

110529zsongas

Tehetséges fiatalok