in

Kántor a Múzeumban

110527kantor

110527kantorKántor Zsolt költő felolvasóestjén vehettünk részt a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében pénteken délután. Dr. Kutas Ferenc narrálása mellett az ilyen alkalmakról már-már elmaradhatatlan Karakas István olvasott fel a versek írójával felváltva a Kántor Zsolt által válogatott versekből.

A szarvasi irodalom szürke eminenciásának hét kötete jelent meg eddig, majd egy hosszabb hallgatás után mostanában került nyomdába a nyolcadik is. Valószínűleg azonban nem ez teszi majd még szélesebb körben ismertté, hanem az azt követő dokumentumregény, amiben saját, rendszerváltás előtti szerepéről mesél majd a tőle megszokott, választékos stílusban. Ahogy azt bizonyára sokan tudják, 2005-ben a nagynyilvánosság előtt is vállalta politikai múltját. Ennek ismeretében nem csoda, hogy első kötetét még a Hazafias Népfront támogatásával adta ki.

 

Kántor Zsolt nem tősgyökeres szarvasi, felesége révén került ide. Azóta több szempontból is közismert szereplője lett a város közéletének. Sok helyen dolgozott, de manapság a költők nehéz kenyere jut neki. Ennek ellenére ahányszor csak találkozunk, mindig úgy sugárzik a reménytől, hogy az ember erőt tud meríteni belőle.

Várjuk következő kötetét, aminek Must lesz a címe, de méginkább az azt követő, a saját életének manapság sokak által meg nem értett szakaszát bemutató dokumentumregényt.

Vélemény, hozzászólás?

110527tudasdepo

Akik szeretik a könyv illatát

110529sakk

Házi sakkverseny gyerekeknek