in

Regényt írt a drámaíró

110602konyv

110602konyvA Városi Könyvtár vendége volt Egressy Zoltán drámaíró: a vendégség a Könyvhét szarvasi nyitó rendezvényét tette emlékezetessé.

Beszélgetőtársa dr. Kutas Ferenc volt, s jó hangulatú beszélgetésük eredménye, hogy azok a  szarvasiak, akik megtisztelték részvételükkel a rendezvényt, megismerhettek egy kitűnő, elismert drámaírót, akinek 12 drámai művét hazai és külföldi színházak játsszák. Legnagyobb sikert a Portugál c. tragikomédiájával aratta: ez 1998 óta folyamatosan látható a Katona József Színház színpadán. (Ajánlhatjuk a Víziszínpad programjába!)

A Könyvhét egyik sikerkönyve lehet a Szaggatott vonal c. regénye, amelyet egy 2009-ben megjelent novelláskötete után most jelentetett meg a pozsonyi Kalligram Kiadó. A beszélgetőpartnerek szavaiból megismerhették a résztvevők a mű forrásait, cselekményének főbb elemeit, a szereplőket, az alkotás folyamatát, a regény értékeit – és Kutas Ferenc kritikus szavaiból – a gyengéit is.

A mű sikerének záloga lehet, hogy a résztvevő szakképzős diákok megkérték tanárukat, vegye meg a könyvet, mert el szeretnék olvasni. Ennek nem lesz akadálya: Kondor Edit tanárnő a rendelkezésükre bocsátotta.

 

Vélemény, hozzászólás?

110601pixi

Újabb lehetőség a motoros képzésben

110603haki

A halakat megölik, ugye?