in

A kínai nagybácsi Szarvasra érkezett

110704kinaiak

110704kinaiakA nagybácsi terminusa nem tőlünk, hanem az európai sajtótól származik, miután Ven Csia-pao (Wen Jibao) kínai miniszterelnök európai körútján Németország és Nagy-Britannia mellett Magyarországra is ellátogatott a múlt héten. Mikroméretekben nekünk is vannak kínai kapcsolataink, ami nem is annyira mikroméretű, mert Wuxi nevű testvérvárosunk fél magyarországnyi lakosával csak kínai viszonyok mellett kisváros. Korábban is járt már nálunk delegáció kínai testvéreinktől, ám most, hogy a korábbi polgármester, Mao Xiaoping a Kínai Szocialista Párt Népi Gyűlésének a titkára lett, az új polgármester, Zhu Keijang is elküldte bemutatkozni a kistestvérhez azt a delegációt, ami európai körúton vesz részt, és aminek egyetlen Magyarországon töltött napját Szarvasnak szentelték.

A delegáció tagjait, Mr. Ding Burent, Wuxi Önkormányzati Népi Gyűlés Állandó Bizottságának volt igazgatóhelyettesét, Mr. Chen Guodongot, Wuxi Önkormányzati Népi Gyűlés Belügyi és Bírósági Ügyek Bizottságának igazgatóját, Mr. Yu Hongleit, Wuxi Önkormányzati Népi Gyűlés Jogalkotási Bizottságának igazgatóhelyettesét, Mr. Wang Jiet, Nanjing Vámhivatala helyettesi biztosát, Mr. Li Shurent, Kereskedelmi Iroda helyettes ellenőrét, Mr. Gu Junyaot, Wuxi Önkormányzati Népi Kormány Külügyminisztériumi Titkárát és Mr. Dai Heng Minget a csoport Magyarországon élő kísérőjét a Polgármesteri Hivatal előtt Hodálik Pál alpolgármester, Besenczy Zoltán alpolgármester, Kiszely Mihály főtanácsnok és dr. Melis János jegyző fogadta. Üdvözlésük után Hodálik Pál mutatta be a várost, majd Szarvas gazdasági zászlóshajójához, a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.-hez vezetett útjuk. A délután folyamán megtekintették a Víziszínpadunkat, aminek a mérete, hogy miért ilyen kicsi, valószínűleg meglepte a vendégeket. A Halászcsárdában elköltött ebéd után a program szerinti látogatásukat az Agrota-Alcsired Kft. telephelyének meglátogatásával fejezik be.

A látogatók betöltött tisztségei okot adnak annak a reménynek, hogy Kína komolyan gondolja az európai hídfőállás kiépítését… és milyen jól nézne ki egy néhány száz főt foglalkoztató hídfő az ipartelepünkön.

Vélemény, hozzászólás?

110703vizilabda

Felívelik a labdát?

110704oszttali

O.T.