in

Felívelik a labdát?

110703vizilabda

110703vizilabdaHa a kormány tervei valóra válnak, és az öt kiemelt sport közül a vízilabdához is elkezdenek szivárogni a szponzori adóforintok, akkor elképzelhető, hogy Szarvason is lesz minőségi utánpótlása ennek az embert és jellemet igazán próbára tevő sportnak. Uszodánk van, egyre többen tanulnak meg úszni szervezett keretek között és közülük egyre többen ragadnak is ott, hogy akár szabadidős úszóként, akár versenyzőként rendszeresen műveljék az úszósportot. Van felnőtt vízilabda-csapatunk is, ami nem lentről, az utánpótlás felől táplálkozik, mivel mindeddig nem volt igazi utánpótlás edzés, hanem a felnőttek sportolási kedvétől függ.

Voltak már kedvcsináló táborok nyaranta, de a szervezett forma nem alakult ki. Ezt vette a fejébe most Horváth Sándor, egykori vízilabdázó és edző, aki az elmúlt héten befejeződött úszó- és vízilabda edzőtábor, ill. a még iskolaidőben tartott sulipóló vízilabdakupa sikerein felbuzdulva úgy döntött, hogy megadja a lehetőséget a játékra azoknak a gyerekeknek, akikben maradt annyi fizikai és lelki erő, hogy, a nyáron vízbe szálljanak, ill. ezen a héten napi két edzésen kipróbálják magukat.

A múlt héten tartott úszó és vízilabda edzőtáborban már ízelítőt kaphattak a srácok és lányok, hogy mivel jár egy ilyen edzés, és többen érdeklődtek a folytatás után. A nyári vízilabdázási lehetőség után érdeklődők keressék Horváth Sándort az uszodában, vagy a 30/312-8011-es számon!

Reális a veszélye annak, hogy kinőjük az uszodát, mert az őszi és téli időszakban már annyi szarvasi gyerek lesz a medencében, hogy jó ütemezéssel sem fognak beférni úgy, hogy ne foglalják el az összes pályát, ráadásul máshonnan is járnak ide edzeni úszók. Velük szemben a helyieknek kell majd elsősorban sportolási lehetőséget biztosítani.

Vélemény, hozzászólás?

110703ludasmatyi

Döbrögivel a ligetben

110704kinaiak

A kínai nagybácsi Szarvasra érkezett