in

Tessedik – a musical

110729tessedik

110729tessedikMinden jegy elkelt a Tessedik Sámuel evangélikus lelkész életéből készült ősbemutatóra, sőt, a Cervinus Teátrum musicalje még másnap is félháznyi embert vonzott. A téma nem könnyű. Tessedik életéről nem véletlenül nem készült mindeddig színdarab vagy film. Egy evangélikus lelkész munkás hétköznapjaiból szórakoztató darabot készíteni nem kis feladat, hiszen ki akar szórakozni egy munkamániás életén. Pozsgay Zsolt szövegírónak és Gulyás Levente zeneszerzőnek, ill. Gergely László rendezőnek sikerült a lehetetlen küldetés, és sikerrel vitték színpadra a XIX. század Szarvasának legismertebb és legmeghatározóbb egyéniségének küzdelmekkel, konfliktusokkal és magánéleti válsággal teli életét.

A kétfelvonásos musical stáblistájában több mint száz név szerepel és közülük kevesebb mint tíz a nem szarvasi illetőségű. A szereplők között ott találhatunk két olyan sikeres és homlokegyenest más stílusú szarvasi tánccsoportot, mint a néptáncos Tessedik Táncegyüttest és a modern táncos Babilon TSE-t is. Nem kis feladata volt Kovács Krisztinának, mikor ezt a két társulatot egymáshoz kellett igazítania, de a feladat nagyon jól sikerült.

Az előadást látva a városvezetésben megfogalmazódott a gondolat, hogy szeptember elején, közvetlenül a tanévkezdet után minden szarvasi diáknak kötelező jelleggel meg kell tekinteni az előadást Szarvas legmeghatározóbb egyéniségéről. Ez legalább még egy teltházas előadást jelent majd.

Vélemény, hozzászólás?

110729lovas

A fogathajtók dacoltak az időjárással

110729jobbik

A multikulti megbukott