in

Beköszöntött a digitális világ

110901vajda

110901vajdaVizuális típusúak a mai gyerekek, mondta Babák Mihály polgármester azon a projektzárón, amin a Vajda Péter Intézmény alintézményeinek infrastrukturális fejlesztéséről adtak számot.

A páláyzaton nyert 47,4 millió forintot nem volt könnyű a szabályoknak megfelelően elkölteni, de erről már egy köztes projektbemutatón panaszkodott városunk első embere. A 2010 decemberében elnyert pénzt csak a nyár elején kezdhették el költeni, mert számos jogorvoslati eljárás indult a beszállító cég kiválasztásával kapcsolatban. Az érdemi munkára alig három hónap maradt. Ezalatt az eszközök beszerzésén túl a tanárok oktatását is el kellett végezni.

Az 55 db iskolai PC csomag kiegészítve a pedagógusok munkáját segítő digitális táblákkal, tantermi csomagokkal, szavazóprogramokkal és WIFI hozzáféréssel a város kezelésében levő iskolákban lett szétosztva.

Arról, hogy mit is tudnak az új szerzemények Szenes Iván tartott egy rövid bemutatót. A számítógépek nyilván nem okoznak már nagy fejtörést, de náluk sokkal érdekesebbek az interaktív digitális táblák, amik ugyan kicsit több előkészületet igényelnek majd, mintha csak egy könyvből olvasnák fel a tanárok az idézeteket, de annál sokkal érdekesebb lesz majd a tanórán való használatuk.

Vélemény, hozzászólás?

110901kerekparut

Kerékpáron Orosházára

110902aola

A munka vége