in

Nyárbúcsúztatás és őszköszöntés az Újtemplomban

110920laczi

110920lacziAz elmúlt szombaton- szeptember 18-án- ünnepeltük a Szarvas-Újtemplomi Gyülekezet új időszámításának 1. évfordulóját. Nagyon sok munka van mögöttünk és előttünk is, tanulgatjuk és gyakoroljuk az új utat. A józan és becsületes hitet, az Isten és egymás megbecsülését, tiszteletben tartását. Mint a járni tanuló kisgyermek sokszor csak bukdácsolunk, de erős bennünk a hit, hogy egyszer képesek leszünk szabadon, vidáman és önállóan menni, gondolkodni, dönteni.

Többféle módon igyekszünk erősíteni sebeiből gyógyuló közösségünket. A nyár folyamán egy egyházi pályázat segítségével 3 napot töltöttünk el Bagolyirtáson, ebben a parányi mátrai kis faluban, augusztus 19-21 között. A hétvége témája, elsődleges célja az énekkar támogatása, fejlesztése volt, de a résztvevők összetétele alapján végül kisgyermekes családok kirándulása is lett, lévén, hogy 16 gyermek és 14 felnőtt táborozott együtt. A mindennapi éneklés, az áhítatok, a közösen végzett konyhai munka, túrázások megannyi lehetőség volt az ismerkedésre, épülésre, vidámságra. A vasárnapi istentiszteleten pedig már valóban egységesen hangzottak a tanult dalok, mert a hangok harmóniáját az egyetértés, a közösség ereje is biztosította.

Szeptember 17-án 16 órai kezdettel szerveztük meg hagyományteremtő céllal a Tanévkezdő Szalonnasütő Party-t, melyen közel 70 gyülekezeti tag ülte körül a tábortűz lángját. Az alkalomra egy vetítéssel készültünk: A Szarvas-Újtemplomi Gyülekezet elmúlt 1 éve 100 képben, avagy Tudom, mit tettél tavaly nyár óta címmel. A nagy sikerre való tekintettel az este folyamán meg is kellett ismételni a vetítést, hiszen jó volt átélni újra a komoly és vidám pillanatokat, visszatekinteni és szeretettel üdvözölni az új arcokat, akik azóta gyarapítják a gyülekezetet. Egyre gyarapodó egyházi családunkban mindig nagy létszámmal vannak jelen a gyermekek. Több, mint 20-an jöttek el szombaton is, így  ügyességi vetélkedőt rendeztünk a lelkes csapatnak, akik boldogan mutatták oklevelüket az értük szurkoló szülőknek. Végül nekiláttunk a sok-sok finomságnak, ami az érkezők kosaraiból az udvaron felállított asztalra került.

A jó hangulatú este során többször is felvetődött, hogy a tél beállta előtt megismételhetnénk ezt a programot, hiszen, ahol ketten vagy hárman összegyűlnek szalonnát sütni Jézus nevében, biztosan jó szívvel ott van Ő is közöttük. Nagyszerű dolog részt venni ezeken a látszólag kötetlen alkalmakon, hiszen emberileg valóban szabadon járhatunk-kelhetünk, de a beszélgetésekben, mosolyokban jelenlévő Isten mégis összeköt bennünket ilyenkor a szeretetével.

A vasárnapi tanévnyitó istentiszteleten külön öröm volt látni a teljes létszámmal résztvevő családokat, ahol együtt ültek az ovis és iskolás gyerekek a szüleikkel, és ez a valóban családi hangulat békességgel töltötte be a templomot. A tanévnyitót kérdezz-felelek játékkal és énekléssel kezdtük, majd az iskolás és óvódás hittanosok műsora következett. A padok közé rejtett nyári kellékek keresése közben még elhagyott szemüvegekre és játékokra is rábukkantak a gyerekek. A vízözön utáni szivárvány alatt végül összegyűltek a résztvevő kicsinyek az oltár előtt és még egy énektanulással, imádsággal körben állva, kézenfogva, közösen nyitották meg –Laczi Roland lelkésszel- az idei tanévet.

Minden ilyen pillanat, emlék, ajándék a számunkra, ezek az események töltik meg  tartalommal az Isteni üzenetet: minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. (Jak 1, 17)

Erős Vár a Mi Istenünk!

Laczi Anikó

Vélemény, hozzászólás?

110920szoptatas

A mindennapi betevő

110920leho

Tudomány fesztiválköntösben