in

Itt járt a Mikulás!

111204miksi

111204miksiSzemerkélő esőben, lóvontatta hintón érkezett a Mikulás Szarvasra. Sajnos az időjárás nem kedvezett a szánon való bevonuláshoz. A +10 fok körüli hőmérséklet valószínűleg túlmelegedési problémát okozott volna a lappföldi hidegre méretezett rénszarvasoknál, így azt az ésszerű döntést hozta a Mikulás, hogy járművet cserél. A gyerekek a Vajda Péter Művelődési Központ színháztermében várták, ahol még az erkély is megtelt kicsikkel. Amíg a főszereplő keringett a városban, addig Hevesi Imi tartotta énekszóval az izgatottan nyüzsgő gyerekeket.

Aztán megérkezett a várva-várt Mikulás a krampuszaival együtt, sőt, a krampuszokhoz öltözött Hodálik Pál alpolgármesterrel a sarkában. Lehet, hogy városunk első embere írt Lappföldre – mivel lassan máshova nincs értelme – egy rövidebb kívánságlistát, de a pártfegyelem megakadályozta abban, hogy személyesen jöjjön el kuncsorogni, ezért küldte el helyettesét.

A Mikulás rövid itt tartózkodását a krampuszok koronázták meg, mikor zsákjukból az összes szaloncukrot a gyerekek közé szórták. Ezután sietett tovább, mert még rengeteg helyre várták a nap hátralevő részében.

Vélemény, hozzászólás?

111205mikulas

Egy megfáradt anyuka levele a Mikulásnak

111206kezi

Bravó, lányok!