in

Bravó, lányok!

111206kezi

111206keziVasárnap este utolsó bajnoki mérkőzésére készült a Szarvas, a tabella 2. helyén álló Kézilabda Szeged SE–t fogadva. A lányok hazai pályán nyújtott mérlege eddig igazán pozitív volt, csak a Makót nem sikerült megállítani – 1 gólos vereség-. Bizakodva tekintettek tehát az  utolsó nagy feladat elé a lányok és edzőik. Ennek ellenére a szegedi lányok magabiztos kezdést produkáltak a 7. percig folyamatosan vezettek. A betegeskedő Labát Petra helyére Kasik Gabriella érkezett a kapuba, szigorú védekezés és lendületes támadójáték jellemezte a Szarvast, melynek meg is lett az eredménye, hiszen a 12. percben már 2 gólos hazai vezetésnek örülhetett az igazán lelkes közönség (6-4). A pályán lévő játékosok mindent beleadva, szervezetten védekeztek, így az ellenfél 16! percen át nem tudott gólt szerezni (9-5).Zelei magabiztosan értékesítette a hétmétereseket, úgy nézett ki, hogy biztos szarvasi előnnyel vonulhatnak szünetre a csapatok. Ekkor azonban a hazaiakat is utolérte a gólképtelenség, így az utolsó pár percben sikerült a szegedi lányoknak felzárkózni, és döntetlen állással mehettek pihenni a játékosok (9-9). A szünetben Száva Flórián és Almási László „fejmosást” tartott az öltözőben, aminek meg is lett az eredménye. A második félidőben folytatódott a „gála”, Molnár Kinga rendre a hálóba talált, az ellenfél ismét 15 percig nem tudta bevenni Kasik kapuját, melyben nagy szerepe volt valamennyi pályán lévő játékosoknak. Olyan védekező munkát – talán a szezon legjobbját –  produkált a csapat, hogy esélyt sem adott gólszerzésre a vendégeknek (15. perc 16-10). Hajdu a kapu előtti pimasz labdaszerzéseivel borzolta a kedélyeket. A szegedi csapat szurkolói és tagjai is nehezen vészelték át ezt az időszakot, hiszen magabiztos győzelmet reméltek sajátjaiktól, ehelyett tetemes hátrányukat próbálták ledolgozni. Durva védekezésüket rendre kétperces büntetésekkel torolták meg a játékvezetők, melyet a szurkolók hangos nemtetszésüket kifejezve a pálya széléről kiabálva próbálták befolyásolni a mérkőzést. Öt perces közjáték következett, a rendezők, a vendég csapat edzője és versenybíró is segített abban, hogy jobb belátásra bírják a szegedi drukkereket és folytatódhasson a találkozó. A hazai közönség végig sportszerű biztatása mellett a 24. percben hét gólra nőtt a különbség a két csapat között (21-14), mely a találkozó végéig meg is maradt. Ebben az időszakban Molnár és Kovács F. voltak elemében, felváltva termelték a gólokat. A Szarvas magabiztos győzelemmel búcsúzott az őszi szezontól, kiszolgálva ezzel a mindig lelkes közönséget, akik nagyban hozzájárultak a csapat hazai teljesítményéhez. Most pár hetes pihenő következik a lányok számára, de januártól Száva és Almási edző újra alapozó edzésekkel készíti fel a lányokat a február végén kezdődő tavaszi szezonra.

Célkitűzésit nagyjából teljesítette a Szarvas, ismerkedett az NBII- es mezőnnyel és légkörrel. Vannak sokat érő győzelmeik és fájó vereségeik – idegenbeli játékuk – is a mérlegen, ezeket kell kijavítaniuk. Folytatás 2012-ben!

Száva Flórián, Almási László: Szívós, kemény védekezéssel magabiztos győzelmet arattunk a nagy mellénnyel érkező szegediekkel szemben. Csapatunk a mai napon mutatott játéka alapján többre hivatott a tabellán jelenleg elfoglalt helyénél.

Szarvasi NKK – KSZSE (9-9) 22-15
NBII- es női kézilabda mérkőzés, Szarvas 150 néző
Vezette: Bújdosó Máté, Horváth Viktor

Szarvas: Labát (kapus), Ábrahám (2), Molnár (8), Zelei (6), Csery, Hajdu (2), Kovács F(4) Csere: Kasik (kapus), Rubinstein, Precskó, Fulajtár, Körmendi, Farkas K, Horváth

Ellenfél ld: Horváth (4)

Vélemény, hozzászólás?

111204miksi

Itt járt a Mikulás!

111206kamara

Mikulás a nézőtéren