Connect with us

Blog

Mit jelent a boldogság?

120107boldog

120107boldogMinden ember más és más, így az, hogy mi a fontos számunkra, függ tőlünk, s talán attól is, hogy milyen nevelést kaptunk, hogy milyen értékek mentén nőttünk fel. Mint általában minden fogalom, érzés, így a boldogság fogalma is nagyon nehezen írható körbe, valamint fogalmazható meg úgy, hogy a többség számára elfogadható verziót kapjunk.

Ez talán kicsit a 3 kívánsághoz hasonlítható. Akkor is próbálunk olyan 3 kívánságot mondani, melyek bizonyára a boldogságunkhoz is hozzájárulnának, ha valóra válnának.

Az általános iskolában több alkalommal emlékszem arra, hogy kérték fogalmazzuk meg mit is szeretnénk, ha valóra válna, s ilyenkor mindig valami komoly dologra gondoltunk, és másokból kiindulva, illetve filmekből, egyéb hallomásból szerzett információból kiindulva fogalmaztuk meg, hogy békét szeretnénk a földre, egészséget a családunkra, gazdagságot, stb.

Van benne igazság, hisz mindannyian szeretnénk, ha nem volnának háborúk, ha soha senki sem halna meg a környezetünkben, a szeretteink közül, s a pénz is fontos, hiszen sok mindent meg lehet belőle vásárolni. Vajon a boldogságot is?

Gondolom mindenki erre egyértelműen válaszolta, hogy nem, hát hogy is lehetne boldogságot vásárolni, s ez tök egyértelmű dolog, erről talán írni sem kellene már, hiszen még az ovisok is tudják.

De azért szeretném, hogy egy pillanatra mégis gondolkozzunk el azon, hogy mitől boldog az, aki boldog, s mit jelent számunkra, mások véleményét figyelmen kívül hagyva a boldogság… Egy szó, s egy hozzá kapcsolódó pozitív érzés, mely, ha átjárja testünket, lelkünket jól érezzük magunkat. Mitől is érezzük jól magunkat? Egyszer attól, ha szeretnek minket, egyszer attól, ha sikert érünk el a munkahelyen, vagy szép ajándékot kapunk, vagy mindez egyszerre és sorolhatnám, hiszen hosszú a vége, s az elején is írtam már, minden ember más és más.

Azt viszont mindannyian meg tudjuk állapítani, hogy a boldogság az élet szükségszerű része, hiszen éltető erő a továbblépés szempontjából. Pozitív energia, amely bármilyen apró is, sokat jelenthet számunkra. Nem jön csak úgy magától, nekünk is tenni kell érte, hogy elérjen minket. Szeretni kell másokat, hogy szeressenek, dolgozni, ha sikert akarunk a munkában, s adni másoknak, hogy mi is kaphassunk…

Sokan próbálták már megfogalmazni frappánsan, röviden, hogy mit is jelent a boldogság, s jó, ha néha mi is megfogalmazzuk azt, s nem kell 3 szóból állónak lennie, de csak mi tudjuk egyedül, hogy mitől voltunk valaha, mitől vagyunk, vagy mitől lehetünk boldogok. Jó néha felidézni egy régi emléket, mely pozitívan érintett, s újra vágyni az érzésre. S ez segít ahhoz, hogy új célt tűzzünk ki, hogy újra boldogok lehessünk.

Kevés az, aki elmondhatja magáról, hogy mindig boldog, s valahol azt érzem, hogy nem is kell mindig annak lennünk, hiszen csak a negatív érzések után tudjuk értékelni az igazi boldogságot. De mégis kell, hogy ez az érzés néha átjárjon minket, s kell, hogy értékeljünk minden egyes pillanatot, mely ezen érzelem mentén ér el bennünket.

Teemy

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

111211munka 111211munka

Egy munkahelyről…

Blog

111126buli 111126buli

Ünnepelünk?

Blog

111119ebado 111119ebado

Adó, adó, adó

Blog

111113teszt 111113teszt

Milyen vagy?

Blog

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2012. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect