in

Jeges fürdő a Körösben

120212schirilla

120212schirillaIlyen hidegben a kutyát sem verik ki otthonról, tartja a mondás, de ki gondolta volna egy hónapja, hogy a -8 fok milyen kellemes hőmérséklet egy kis szabadtéri elfoglaltsághoz.  Az, de csak abban az esetben, mint ami most is előfordult, hogy reggelente -18-at mértünk. Így a kellemes hideg és a szenzáció, hogy Schirilla György a jeges Körösben fog úszni, jelentős tömeget vonzott a Víziszinpad és a Fahíd deszkáira, ahol a Jókai Színház munkatársai már a Víziszínház 2012-es nyári eladásait promótálták.

Az úszásnak egy kis technikai akadálya is volt, mert a több mint egy hete tartó kemény tél eredményeképp az bizony be van fagyva. Ez azért komoly akadálya lett volna a produkciónak, de a nap másik hőse, Kondacs György jóvoltából ez is elhárult egy 5×10 méteres, hatalmas lék formájában, amit még tegnap vágott. Reggel majdnem kezdhette az egészet elölről, mert az éjszaka folyamán a felszíne befagyott és ismét 5 centis jég várta.

Mire Schirilla György megérkezett, már megtelt a part érdeklődőkkel. Egy kis, polgármesterünkkel, Babák Mihállyal történt verbális bemelegítés után a sportoló futott egy keveset, majd levetkőzött, és mindenki szörnyülködése mellett belemászott a jégkásás vízbe. Néhány hossz megtétele után kiült a jég szélére, csinált pár lebegőülést, pózolt még egy kicsit, majd visszament jól megszokott közegébe. Ezt vagy háromszor megismételte a hazai és vendég média nagy örömére, így aki mégsem hagyta ott a karosszékét sem maradt le semmiről.

A létrán kifelé mászva elmondta, hogy annyi idő alatt a keze hozzáfagyott a fokhoz amíg megkapaszkodott. Az extrém sportteljesítményt számtalan segítő támogatta. Az egészségügyiek mellett itt voltak a katasztrófavédelem búvárai is, de szerencsére nem kellett bevizezniük a ruhájukat.

Aki figyelt, a végére megfejthette a titkot. A papucs a lényeg, hogy lábról ne fázzon fel. Azért ezt először otthon próbálgassák szigorúan ellenőrzött körülmények között, hogy jövőre együtt fürödhessünk Schirilla Györggyel!

Vélemény, hozzászólás?

120211kodegidor

Dalba zárt versek

120213kovacs

Zenetörténet érdekesen