in

Jeges fürdő a Körösben

120212schirilla

120212schirillaIlyen hidegben a kutyát sem verik ki otthonról, tartja a mondás, de ki gondolta volna egy hónapja, hogy a -8 fok milyen kellemes hőmérséklet egy kis szabadtéri elfoglaltsághoz.  Az, de csak abban az esetben, mint ami most is előfordult, hogy reggelente -18-at mértünk. Így a kellemes hideg és a szenzáció, hogy Schirilla György a jeges Körösben fog úszni, jelentős tömeget vonzott a Víziszinpad és a Fahíd deszkáira, ahol a Jókai Színház munkatársai már a Víziszínház 2012-es nyári eladásait promótálták.

Az úszásnak egy kis technikai akadálya is volt, mert a több mint egy hete tartó kemény tél eredményeképp az bizony be van fagyva. Ez azért komoly akadálya lett volna a produkciónak, de a nap másik hőse, Kondacs György jóvoltából ez is elhárult egy 5×10 méteres, hatalmas lék formájában, amit még tegnap vágott. Reggel majdnem kezdhette az egészet elölről, mert az éjszaka folyamán a felszíne befagyott és ismét 5 centis jég várta.

Mire Schirilla György megérkezett, már megtelt a part érdeklődőkkel. Egy kis, polgármesterünkkel, Babák Mihállyal történt verbális bemelegítés után a sportoló futott egy keveset, majd levetkőzött, és mindenki szörnyülködése mellett belemászott a jégkásás vízbe. Néhány hossz megtétele után kiült a jég szélére, csinált pár lebegőülést, pózolt még egy kicsit, majd visszament jól megszokott közegébe. Ezt vagy háromszor megismételte a hazai és vendég média nagy örömére, így aki mégsem hagyta ott a karosszékét sem maradt le semmiről.

A létrán kifelé mászva elmondta, hogy annyi idő alatt a keze hozzáfagyott a fokhoz amíg megkapaszkodott. Az extrém sportteljesítményt számtalan segítő támogatta. Az egészségügyiek mellett itt voltak a katasztrófavédelem búvárai is, de szerencsére nem kellett bevizezniük a ruhájukat.

Aki figyelt, a végére megfejthette a titkot. A papucs a lényeg, hogy lábról ne fázzon fel. Azért ezt először otthon próbálgassák szigorúan ellenőrzött körülmények között, hogy jövőre együtt fürödhessünk Schirilla Györggyel!

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

120211kodegidor

Dalba zárt versek

120213kovacs

Zenetörténet érdekesen