in

Mi történt Mohács után?

120301tori

120301toriÖtödik alkalommal rendezték meg a Vajda Péter Intézmény gimnáziumába és szakközépiskolájába járó diákok részére a Magyarország története elnevezésű versenyt. Az idén az 1526-1703-as időszak eseményei kerültek terítékre igen változatos formában. A versenyt Pécsváradi Antal ötlete alapján rendezik meg évről-évre, amire már harmadik éve a dévai Téglás Gábor Iskolacsoport középiskolás diákjai is meghívást kaptak.

Ajándékról a Rákóczi Szövetség Szarvasi Ifjúsági Csoportja és a Szarvasi Történelmi Emlékút Közalapítvány gondoskodott, de ahogy azt Tóthné Lipták Erzsébet köszöntőjében elmondta, az igazi jutalom az lesz, mikor a történelem érettségin kihúzzák ezt a tételt, és tudják.

A verseny végén az első helyre a 12. J osztály csapata, Bobvos Richárd, Harmati Gréta, Megyik Anna, Szijártó Szilvia, Tóth Füzike, futott be. Felkészítő tanáruk Molnárné Tóth Katalin volt. Második helyezett a Varsányi Gyula által felkészített 12. A osztály csapata, Barcsik Kristóf, Boldizsár Adrienn, Budai Angéla, Frcska Bence, Petrás László, lett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a dévai vendégek, Balázs Orsolya, Balázs Ildikó, Kadács Róbert, Kádár Noémi, Tolnai Tibor állhattak fel. Felkészítő tanáruk Szikszai Zoltán volt.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

120229curie

Területi Curie versenyen voltunk

120302munka

Munkahelyteremtő kedvcsináló