in

Munkahelyteremtő kedvcsináló

120302munka

120302munkaEmber legyen a talpán, aki átlátja az jelenlegi munkaügyi szabályokat, az elvárt béremelés annak adókedvezményként való visszaadása rendszerét. Ezt próbálták meg lefordítani és csábítóvá tenni a vállalkozók számára annak a roadshownak a szarvasi állomásán, amire péntek délelőtt került sor a Polgármesteri Hivatal körtermében. Nem sikerült. Legalábbis jelen sorok írójának számára nem. Az világos, hogy kezelhető a rendszer, de hogy miért kell ezt átláthatatlan szabályozással elrettentővé tenni, felfoghatatlan. Az sejthető, hogy a Kormány megpróbál minden eszközzel hozzájárulni ahhoz, hogy bővüljön a foglalkoztatás, de hogy miért nem teszik ezt érthető formában, az titok maradt. A téma fontosságát jelzi, hogy a roadshow-n nem kisebb prominensek vesznek részt, mint Erdőss Norbert országgyűlési képviselő, kormánymegbízott és a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának csúcsvezetése, valamint Lovász György a helyi kierendeltség vezetője, valamint tiszteletét tette Babák Mihály polgármester is. Az első előadó rögtön dr. Nagy Ágnes igazgató volt, aki tájékoztatja az érdeklődőket a 2012. évi új munkahelyteremtő és munkahelymegőrző támogatásokról. Aki az elmúlt húsz évben kapcsolatba került a korábban még Békés Megyei Munkaügyi Központ néven jegyzett szervezettel, annak biztosan ismerős dr. Nagy Ágnes neve és aláírása. A roppant szimpatikus, és mindig segítőkész hölgy most is megtett mindent azért, hogy kedvet csináljon a vállalkozóknak ahhoz, hogy bővítsék alkalmazottaik számát.

Elsőként az NFA-2012-KKV fedőnevű támogatási rendszerről adott átfogó leírást, aminél az egy főre jutó vissza nem térítendő támogatás 1,4 millióról indul, de elérheti a 2,5 milliót is abban az esetben, ha pl. egy hátrányos helyzetű kistérségben pályakezdő romát alkalmaz valaki. Akinek kedve támadta kihasználni a lehetőséget, az ne sokat habozzon, mert a beadási határidő március 31-én zárul. Végül a TÁMOP 1.1.2-es pályázatról adott átfogó ismertetést.

Őt Kristóffyné Szász Etelka szakmai igazgató-helyettes követte, aki a bérkompenzációval kapcsolatos tudnivalókról és a kapcsolódó pályázati lehetőségekről beszélt és előre vetítette azt az április folyamán megjelenő támogatási konstrukciót, ami az 5%-alatti munkáltatói költségterhek kompenzálásáról fog szólni.

Akit nem rettent el az adminisztráció jól, sőt nagyon jól járhat a támogatások kihasználásával. Aki szeret átláthatatlan szabályokat kibogozni, na, ő még élvezni is fogja az adminisztrációját. Régen ez sokkal egyszerűbb volt. Jelen sorok írója azt élvezte.

Vélemény, hozzászólás?

120301tori

Mi történt Mohács után?

durrell

Nóra könyvespolca