in

48-ra emlékeztünk

120315unnep

120315unnepMozgalmas napot zárhattak azok az ünnepelni vágyók, akik ellátogattak a városi március 15-i rendezvényre. A Vajda Péter Művelődési Központban már kilenc órától játszóház várta a kisgyermekes szülőket, ahol az ünnepre jellemző kellékeket készíthettek. Míg a színházteremben az ünnepi műsor folyt, a bejárat előtti téren a Tessedik Táncegyüttes táncosai, a Chován dikjai és a Szarvasi Hagyományőrző Fúvószenekar szórakoztatta azokat, akiknek már nem jutott bent ülőhely.

A színházteremben Babák Mihály polgármester kezdte a megemlékezést. Polgármesterünk kivételesen előre megírt beszéddel – minden elismerésünk az írójának – készült az 1848-49-es forradalomra. Őt Kozsik József, az aradi Kamaraszínház művésze a “… füstbe ment terv…” című, forradalmi hosszúságú monodrámája követte Borsos Pál harmonikakísérete mellett.

A színházi előadás után a tömeg a táncosok és a zenekar vezetésével először a Kossuth térre vonult, ahol először Kossuth Lajos szobrát, majd miután mindenki átsétált, a 48-as emlékművet koszorúzták meg a város vezetői, az intézmények, pártok, a kisebbségek és a civil szervezetek képviselői.

Vélemény, hozzászólás?

120314hosokfala

Teljes a Hősök fala

120315kiszely

Márciusi 6 pont