in

Márciusi 6 pont

120315kiszely

120315kiszelyA véleménynyilvánítás szabadságával élt Kiszely Tamás akkor, mikor 6 pontját kifüggesztette üzletének kirakatában és erre az eseményre meghívta a sajtót is. Bár magáról az elhelyezésről lemaradtunk, mert a meghirdetett időpont előtt került sor rá, de kérdésünkre Kiszely Tamás készségesen elmondta, hogy mi vezérelte a 6 pont összeállításában.

Az ő terminusát használva, megalkotott egy önkormányzati tehetetlenségi mutatót, ami szerint a kormányzó pártok időarányosan jelentős lemaradásban vannak a választási ígéreteikhez képest pl. munkahelyek számában. Kiszámolta, hogy Szarvason arányosan kb. 1700 munkahelyet kellene teremteni ahhoz, hogy az országosan 10 évre meghirdetett egymillióból lakosságarányosan részesedjünk. Az önkormányzati választások, 2010. október 15-e óta 517 nap telt el, ami feltételez 240,53 új állást, de ezek megvalósulását nem látja. A közmunkaprogramot nem tekinti ennek, ráadásul a bérüket is megalázóan alacsonynak tartja.

Kiszely Tamás 6 pontja:
1. Személyi kultusz helyett emberi jogokat tisztelő POLGÁRMESTERT!
2. Önkormányzati szavazógép helyett választókkal kapcsolatot tartó képviselőket!
3. Látványberuházások helyett munkahelyeket!
4. Oktatási intézményekkel való sakkozás helyett értékteremtő pedagógia-irányítást!
5. Önkormányzati magazin műsorok helyett költségtakarékos, tárgyilagos közéleti tájékoztatást!
6. Testvérvárosi kapcsolatok, látvány rendezvények helyett gyermekeinknek megélhetést Szarvason!

Szarvas, 2012. március 15.

Forradalom vagy lázadás? Az időzítés és a plakát kivitelezése a 48-49-es forradalommal teremt párhuzamot, de az első pont alapján – ismerve Kiszely Tamás kiengesztelhetetlen ellentétét Babák Mihály polgármesterrel – inkább apróbb, helyi jellegű lázadásra kell gondolnunk. Az, hogy 12 helyett csak 6 szerepel rajta, reméljük azt is mutatja, hogy azért nem olyan nagy a baj.

Vélemény, hozzászólás?

120315unnep

48-ra emlékeztünk

120316bszta

Hosszú az út hazulról hazáig