in

Gimi az Isten háta mögött

120322gimi

120322gimiReméljük, hogy Babák Mihály polgármester azon ötlete, hogy a Vajda Péter Gimnázium az Evangélikus Újtemplom mögé, a Petőfi épületébe költözik, csak egy megterhelő vacsorát követő nyugtalan éjszaka eredménye. Megoldás lehet az ilyen problémákra valamilyen emésztést segítő gyógyszer (amit orvosától, gyógyszerészétől is beszerezhet).

Ha nem, akkor az annak idején az iskolaügyben meglehetősen magabiztosan nyilatkozó polgármesterünk a saját aknájára futott. Emlékszünk, hogy annak idején sokat sejtetően azt mondta, hogy a Fő téri Általános Iskola pályázatos kötöttségei elintézhetőek, és a Vajda megy a Fő térre.

Aki szerda este nézte szokásos tévéshowját, felkaphatta a fejét, hogy másnap bejárás lesz ezügyben a Petőfiben. Petőfiben?? Petőfiben!!! A bejárásra a képviselők és a sajtó mellett meghívták a gimnázium tanárait is, hogy szakmai szemmel mérlegeljék a lehetőséget. Lehetőséget! Huhh. Szóval még reménykedhetünk benne, hogy egy hevesebb lefolyású rohamról van szó és nem végleges a dolog. A tervek készülnek, de ahogy azt polgármesterünk mondta, még mindig több változat van lélegeztetőgépen ebben a témában. Reméljük, hogy ez a lélegeztetőgép windows alapú! Számítástechnikus az altatóorvoshoz: jajj, csak windows alapú lélegeztetőgépet nee! Az elképzelése szerint a tornaterem lebontásra kerülne és 90 fokkal elfordítva, részben fedve a jelenlegi alapot lenne ismét felhúzva. A jelenlegi teremszámon bővítenének, de a helyszínen az ujjakon végzett fejszámolást követően az derült ki, hogy bővülési lehetőség nem lenne. Márpedig egy evangélikus főgimnáziumnál számolni kellene azzal, hogy a jelenleginél bővebb területről vonzza a diákokat.

Ahogy azt Babák Mihály polgármester elárulta, még mindig sokismeretlenes az egyenlet. Ha nem sikerül megállapodni az evangélikus egyházzal, akkor fordul a katolikusokhoz, ha velők sem sikerül zöld ágra vergődni, akkor még az is elképzelhető, hogy saját fenntartásban tartja a gimit. Az, hogy melyik épületben lesz, a jelenlegiben, a Fő tériben, a Petőfiben, vagy egy teljesen újban, még nem tudni.

Vélemény, hozzászólás?

120322szcsp

Négyen alsógatyában

120323hal

Víz, hal, ember