in

Csillagok végjátéka

120406csillag

120406csillagEz lesz a ma délután fél ötkor kezdődő, a Szarvasi Amatőrcsillagászok Baráti Köre szervezésében kéthetente a Városi Könyvtárban látható előadássorozat aktuális témája. A korábbi alkalmakkor Szklenár Tamás, a sorozat állandó előadója, mesélt amerikai kalandjairól, majd csillagászati alapismeretekről volt szó. Legutóbb a csillagok születés volt a téma, ma délután pedig azok haláláról hallhatunk.

Alkalmanként távcsöves észlelésekre is sort kerítenek szervezők. Egy korábbi előadás előtt a napfoltokat mutatták be az érdeklődőknek, míg legutóbb a Vénusz és a Jupiter látványos együttállásában gyönyörködhettek a csillagászat iránt érdeklődők a Fő téren.

A mai előadáson a csillagok típusairól, azok életútjáról és haláláról lesz szó, de hallhatunk arról is, hogy mi fog történni a Nappal. Szklenár Tamás rendszerint látványos diákkal készül az előadásokra, így lesz ez egészen biztosan ma is. Akit érdekelnek a csillagok, menjen el ma délután a Szarvasi Amatőrcsillagászok Baráti Körének soros előadására fél ötkor a Városi Könyvtárba.

Vélemény, hozzászólás?

120405benka

Köszönet, hogy megmenthettük Mosolynagyanyót!

120406gyakorlo

Galéria bogarászó