in

A pályakezdőkre koncentrálnak

120610munka

120610munkaA hét közepén a Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Kirendeltségén rendezték meg azt az állásbörzét, amire 120 álláskeresőt és 34 munkáltatót hívtak meg, hogy személyesen is találkozhasson a két fél. A 89 betölthető álláshelyre jellemzően könyvelőt, árufuvarozót, raktári munkást és csomagolót kerestek elsősorban az élelmiszeripar, a feldolgozóipar és a közösségi szolgáltatások területéről.

A roadshow szarvasi állomása csak egy annak a kilencnek, amire mintegy 1000 munkaadót és 3000 álláskeresőt invitáltak meg, akik közül az előzetes remények szerint kb. 360 fő elhelyezése még júniusban megvalósulhat.

A szarvasi állomásra meghívott munkáltatók ellentétes tapasztalatotokról számoltak be. Volt, akinek vissza kellett fizetnie a támogatást, más pedig maximálisan elégedett volt a rendszerrel. Támogatásból pedig van bőven, csak élni kell tudni a rendszerrel. A 2011-ben indult program támogatására megyei szinten több mint 6 milliárd forint áll rendelkezésre.

Dr. Nagy Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója a munkaadóknak adott tájékoztatón arra kérte a vendégeket, próbáljanak a pályakezdőkre koncentrálni. Gondoljanak arra, hogy ők is voltak pályakezdők. A fiataloknak is gyakorlatot kell valahol szerezniük, ami nagyon fontos a további munkavállalásuk szempontjából.

A támogatásokról és a feltételekről érdeklődjenek a helyi kirendeltségen! Érdemes, mert a feltételek olyan kedvezőek, hogy csak az nem kap támogatást, aki nem akar.

Vélemény, hozzászólás?

120608csaladfa

Állítsd fel!

120610hunyadi

Utolsó percben mentettek