in

Hazai siker a Békésszentandrás Kupán

120804kezilabda

120804kezilabdaHazai sikerrel zárult szombaton a IX. Békésszentandrás Kupa női felkészülési kézilabdatorna. A házigazdák pontveszteség nélkül nyerték az öt megyei bajnokságban szereplő csapat körmérkőzéses megmérettetését, amelyet a helyi és a gyomaendrődi serdülő együttesek találkozója színesített.

A résztvevőket igazán komoly erőpróba elé állította természet. Bár a meccseket kétszer 15 perces rövidített játékidővel vívták, a közel 40 Celsius fokos kánikulában azonban pusztán ácsorogni sem volt egyszerű a pálya környékén. A hölgyek lelkesedését persze a „banánérlelő” hőség sem tudta letörni: kivétel nélkül nagy elszántsággal vetették magukat a küzdelembe, a torna mégis rendkívül sportszerű keretek között, sérülésektől mentesen zajlott le.

– A rendezvénynek évek óta kettős szerepe van, hiszen röviddel a bajnokság rajtja előtt megfelelő képet kapunk arról, miként áll a csapat felkészülése a riválisokhoz mérten. Másfelől komoly szerepe van abban, hogy működtetni tudjuk az egyesületet, a helyi cégektől, vállalkozóktól ugyanis ilyenkor kapjuk meg az éves támogatásokat, ami lehetővé teszi a bajnoki részvételünket. Szerencsére egyre többen állnak mögénk, ami nagy segítséget jelent, és persze erőt is ad a munka folytatásához. Külön öröm számunkra, hogy Bohus Beáta személyében idén először egy válogatott játékost is köszönthettünk a tornán, aki a díjátadásban volt segítségünkre és igazi példakép lehet a fiatalok számára – foglalta össze a torna céljait Egriné Kovács Andrea, a Békésszentandrási Kézilabda Club elnöke.

Végeredmény: 1. Békésszentandrás 8 pont, 2. Nagyszénás 6, 3. Sarkad 2, 4. Gyomaendrőd 2, 5. Kondoros 2. Serdülők: 1. Gyomaendrőd, 2. Békésszentandrás.

Különdíjak. Gólkirálynő: Virág Andrea (Gyomaendrőd). Legjobb kapus: Tüskés Anita (Nagyszénás). A legjobb hazai játékosnak járó Apáti Nagy Ferenc vándorserleget Sinka Petra érdemelte ki.

Vélemény, hozzászólás?

120806motor

Motoron Szarvason szabályosan

120806csizma

Könnyek és pofonok