in

Hangoló

120901_iskola

120901_iskolaSzülőként minden gyermeket érintő változás megviseli az embert. A szülőség valójában a fokozatos elválásról és búcsúzásról szól. Éppen ezért érdemel komoly odafigyelést és türelmet, alapos felkészülést az iskolakezdés. Gyermekként félelemmel vegyes izgalommal álltam az iskola udvarán az első tanévnyitómon. Valahogy olyan furcsa volt az a felhajtás, az ünnepélyesség, az egész sokadalom. Aztán jöttek a hétköznapok, elveszítette újdonságát és félelmetességét az iskola, maradtak a szép tanszerek és a könyvek. Még most is az orromban érzem az új tankönyvek illatát. Azóta is nagyon szeretem a könyveket. És az, hogy saját tankönyveket kaptam, valahogy tudatosította bennem, hogy most már számítok, vagyok valaki, hiszen iskolás vagyok. Egyszeriben nagyon távoli lett az óvoda és az ott töltött gondtalan évek.

Az iskolakezdés nagy dolog, minden gyermek és szülő életében. Talán ehhez nyújthat segítséget egy szívet melengető könyv, bájos humorral és megkapó illusztrációkkal. Generációk meghatározó iskolakezdő olvasmánya (volt) ez, Janikovszky Éva: Már iskolás vagyok című műve.

Azért szeretem Janikovszky Éva munkásságát, mert olyan természetesség és őszinteség árad a könyveiből, amelyben nagyon jó elmerülni. Egyetemességét pedig mi sem támasztja alább jobban, mint hogy gyermekek és szüleik egyaránt élvezik könyveit, történeteit.

Éppen ezért ajánlom jó szívvel minden kisgyermeknek és szüleiknek, hogy a várva-várt iskola, és az új életszakasz elkezdése zökkenő mentesebb legyen. ☺

Nóra

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

120831fordraszno

A naiv fodrásznő esete

120901balett

Fiatal táncosok a Körös felett