in

Kilencből kilenc

121014foci

121014fociNyolcból nyolc. Ez volt a mérlege a Szarvasi FC-nek a Mezőberény elleni mérkőzését megelőzően. Miután Závoda Gábor ifijei Stecz Milán (3), Panik Zoltán és Demjén Zsolt góljaival 5:2-re nyertek, a nagyoknak sem volt más választásuk, kötelező volt a kilencediket is megnyerni.

A mérkőzést Stanley édesapjának emlékére gyászszünet előzte meg a Szarvasi FC Mezőberény elleni mérkőzését. Hála Istennek, ezután már csak jóról adhatunk hírt.

Fölösleges percről percre végigmenni a szombati Mezőberény elleni mérkőzésen. Elég annyit mondani róla, hogy már a 13. percben Nagy Roland mesterhármassal verte a vendégeket. Ezek közül az első akkora gól volt, pont onnan, pont ekkorát, majdnem pont ugyanoda, ahova két hete is lőtte az elsőt. Szeretjük az ilyen kezdést. Igaz, utána még esett három gól, amiből egyet Klimaj Zoltán szerzett roppant pofátlanul. Elcsípte a kapus egy kigurított labdáját, és udvariatlanul visszagurította. A hálóba.

A félidő 4:1-gyel zárult. A vendégek egy szabadrúgásból szerezték szépítő góljukat. A berényi Benyovszki János egy nem izomból meglőtt, szépen ívelt, helyezett labdával elegánsan átemelte a Kiri által felállított sorfalat. Kapusunknak nem volt más dolga, mint élvezni a látványt.

A második félidőben a hazaiak a közönségnek játszottak. A vendégek egy megkontrázott akciójukat gólra tudták váltani, így beállt a 4:2-es végeredmény. Ez a kis intermezzó nem akadályozta meg a közönséget abban, hogy ünnepelje a Csapatot.

A sors igazságtalan. Az emberek mindig a góllövőre emlékeznek. Rétes Pál edző elkövette azt a hibát, hogy olyan csapatot rakott össze, aminek minden tagja teszi a dolgát. Egyelőre hibátlanul. Pont annyit, amennyit kell. Se többet, se kevesebbet. Csak annyit. És ki emlékszik egy tökéletesen működő gépezet egyik tökéletesen működő fogaskerekére? Az emberek mindig a gólokra emlékeznek. Azért jut eszünkbe mindig Cánó, amellett, hogy élmény nézni, hogy ad öt méteren kettőt a teljes védelemnek, mert övé a legtöbb gól, vagy az utolsó előtti labdaérintésig majdnem mindig ott van az előkészítésnél. Ez a dolga. Nyilván látványosabb, mint egy bravúros labdaszerzés a középpályán, vagy egy hátulról érkező, hajszálpontos keresztpassz, amiből két hete azért láthattunk néhányat… vagy Kiri kapus szenzációs és sebészi pontos kirúgása szintén két hete, amiből Cánó egyből meg tudott indulni… vagy Furár Róbert, akinek tulajdonképpen az első gólt köszönhetjük, mert ő csinálta meg a helyzetet, csak Cánó, aki kísérte a támadást, pont arra robogott és ő fejezte be… vagy Lós István és Medvegy György “Rizsa” a két szélen, akik gyorsak és akaratosak, ha a labda megtartásáról van szó, és azonnal tolják középre a labdákat a Cánó-Klimaj párosnak. Láthattunk olyan megoldásokat, mint a tévében, egy jobb spanyol vagy angol meccsen. A középpályán Cánó szerzett labdát, amit Klimaj elé sarkalt, aki kényszerítővel visszaadta a feladónak. Cánó már robogott is a kapu felé, akit a mezőberényi hátvéd csak könyökkel tudott megállítani.

Akik csalódtak a magyar fociban, jó lehetőség, hogy visszaszokjanak a meccsre járásra, mert élőben láthatnak igazán jó mérkőzéseket. Tévé off.

Kilencből kilenc. Rétes Pál edzőnek egy mellszobor kijár az eddigi meccsek alapján. A lovasszobor nagyon drága, de összedobnánk.

Szarvasi FC–Mezőberényi FC 4—2 (4—1)

Szarvas: Kiri Mihály, Klimaj Zoltán (Csellár Sándor), Furár Róbert, Lós István, Nagy Roland (Bouhaik Boualem), Benczúr Norbert, Medvegy György (Kiszel Zoltán), Pákozdi Ferenc, László Viktor, Kristóf Gergő, Filyó Tamás. Cserék: Bogdán Péter, Murvai Dávid

Edző: Rétes Pál, segítői: Rohony Gábor, Pribelszki Pál

Rétes Pál: Sajnálom, hogy az első félidei magabiztos játékot szünet után nem tudtuk megismételni.

Vélemény, hozzászólás?

121014jakab

Az értékteremtés a cél

121015karate

Békéscsabán versengtek karatésaink