in

Haramiák kapitányai

121101konyv

121101konyvAz 56-os városi megemlékezés előtt tartották Nagy Lehel harmadik, az “A három haramia” című könyvének a bemutatóját. Nem először kötődik szarvasi könyvbemutatója a szerzőnek ehhez az ünnephez, hat éve is nálunk mutatta be első, saját élményeiből merített kötetét.

Nagy Lehel a most bemutatott a könyvért korábban 10 évet is kaphatott volna, mondta dr. Demeter László. Legalább tízet…, ha úgy harminc évvel korábban kerül kiadásra, és könyv szerzőjét itthon találja a karhatalom. De Nagy Lehel, gróf Bolza Alice fia, ill. gróf Bolza József unokája, aki osztályidegenként nem doktorálhatott a jogon, az 56-os forradalom alatt nyugatra emigrált. Teljesen érthető, hiszen a nemesi származás egyáltalán nem volt előny abban az időben.

Legújabb könyvének, az “A három haramia” címűnek a borítóján három, a szocializmus három emblematikus figurája, Marx, Lenin és Sztálin látható, benne a kommunizmus terrorcselekményeiről olvashatunk Nagy Lehel tolmácsolásában. A könyv kiadója a szarvasi Digitális Kalamáris.

Vélemény, hozzászólás?

121101hit

Hallják meg hívők és hitetlenek!

121103fr

Ismét gondoztuk hagyományainkat