in

Volosin jelesre ismételt

121223dalma

121223dalmaA makói illetőségű Volosin Valdimir megvédte tavalyi címét a Békésszentandrás Kupán, a nagyközség nyílt rapid sakkbajnokságán. Az orosz származású FIDE-mester az immár szintén makói színekben versenyző Horváth Zsolt előtt vittel el a győztesnek járó serleget. A vasárnapi rendezvényen 41 felnőtt és 11 gyermek versenyző ült asztalokhoz. Előbbiek 9 forduló alapján döntötték el a helyezéseket, a fiatalok pedig körmérkőzést vívtak.

– Megtisztelő, hogy ennyi sakkozó elfogadta a meghívásunkat, a megye krémje mellett Csongrádból is szép számmal jöttek. Úgy gondolom, hogy az önkormányzat kiváló környezetet biztosít a számunkra, a fő díj, a háromnapos, hatszemélyes Körös-parti üdülés, valamint a családias hangulat, vonzó a versenyzők körében. Számunkra sem az a fontos, hogy nyereséggel zárjuk a rendezvényt. Sokkal inkább lényeges szempont, hogy jó érezzék magukat az ideérkezők, és olyan körülményeket teremtsünk, ami jövőre is idecsalogat mindenkit – mondta Nemcsényi Zsolt, a helyi klub vezetője.

A felnőtt végeredmény: Volosin Vladimir (Makó) 7,5 pont, 2. Horváth Zsolt (Makó, Békésszentandrás) 7, 3. Mónus Zoltán (Orosháza), 4. Bárdos István (Szarvas) 6,5, 5. Győri Szabolcs (Orosháza, Békésszentandrás) 6, 6. Bíró István (Békésszentandrás, Orosháza) 6.

Gyermekek: 1. Rakovics János (Békés) 9, 2. Csík Balázs (Békésszentandrás) 9, 3. Bohus Tamás (Békés) 7.

Különdíjak. Legjobb szenior: Deák Zoltán (Békéscsaba) 5,5. pont Legjobb női: Medvegy Dalma (Szarvas) (képünkön) 3. Legjobb ifi: Kunos Zoltán (Orosháza) 6. Legjobb hazai: Bíró István 6. legfiatalabb sakkozó: Kelemen Zsombor (Békés), Tóth Szabolcs (Szarvas), Voják Balázs (Békésszentandrás) mindannyian 8 évesek.

A verseny főbb támogatói: korospartonnyaralunk.hu; Rózsa Sörkert, Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata, Chess Press.

Vélemény, hozzászólás?

121223szekely

Informatika-történeti kiállításon jártunk

121224gyertya

Karácsony a világvégét követő negyedik napon