in

Vajdás diákok sikerei a dévai szavalóversenyen

121226vajda

121226vajda2012. december 15-én nyolcadik alkalommal került megrendezésre az Adventi koszorú vallásos versek szavalóversenye a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban. Testvériskolánk meghívásának évek óta örömmel teszünk eleget, így volt ez idén is.

Az előző évekhez hasonlóan három diákunk vett részt a versenyen. A nagy távolság miatt a verseny előtti napon indultunk, s a kora esti órákban értünk vendéglátóinkhoz. Mindhárom versenyző az előző tanévben több napot töltött már Déván osztályával, így a kollégiumban sok ismerősre találtak.

Szombaton az ünnepélyes megnyitó után, ahol Kocsis Attila Levente igazgató úr köszöntötte a 98 résztvevőt, a  verseny 3 csoportban, 5 korcsoportban került lebonyolításra. A zsűri a versek meghallgatása után elvonult, hogy értékelje a hallottakat, a versenyzők addig a pihenőteremben várták izgatottan az eredményhirdetést.

A szervezőktől mindenki oklevelet kapott, s korcsoportonként 3 helyezéssel és egy különdíjjal jutalmazták a legjobbakat.

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjait már az eredményhirdetés előtt külön dicsérték a zsűri tagjai. Ünnepélyes keretek között tudtuk meg, hogy Bencsik Dea 8.J osztályos tanuló ( felkészítő tanára: Dr. Laukóné Adamik Edit) a 7-8. osztályosok korcsoportjában I. helyezett lett és megkapta az RMDSZ különdíját, míg Rába István 10.B (felkészítő tanára: Dr. Lengyel Albertné) és Molnár Dániel 11.B osztályos tanulók (felkészítő tanára: Brachna Irén) a középiskolások korcsoportjában II. helyezett lett. A verseny utáni szabad időt mindenki kedvére tölthette el. Az időjárás miatt csak vasárnap indultunk haza a verseny eredményességének örömteli érzésével. Köszönjük Molnárné Tóth Katalin kolléganő segítségét.

Kituljak Eszter (kísérő tanár)

Vélemény, hozzászólás?

121224chovan

Minden a karácsonyról szólt

121227gmo

Együtt a GMO ellen