in

Nehéz a döntés…

130201vajda

130201vajdaA Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 2013. január 29-én tartotta a pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik számára a tájékoztató szülői értekezletét. Az iskolánkban 67 végzős diák van, szinte mindenki szeretné tanulmányait valamilyen felsőoktatási intézményben folytatni. Van, aki már évek óta céltudatosan készül az általa kiválasztott egyetem, főiskola szakára, túl van egy-két előrehozott érettségin, nyelvvizsgán, szorgalmasan gyűjti a felvételhez szükséges pontokat. Mondanom sem kell, a ponthatárok évről-évre egyre csak emelkednek, ember legyen a talpán, aki mindezt követni tudja. Viszont nagyon sokan még tanácstalanok a jövőt illetően.

Mindenhol új képzési formákról – felsőoktatási szakképzés, pedagógusképzés – lehet hallani, de hogyan is lesz, arra még nem tudjuk pontosan a választ.

Az aula megtelt, mivel a szülők és a tanulók is a továbbtanulással kapcsolatos legújabb információkra vártak, ugyanis a felsőoktatási tájékoztató a kiegészítő kötetekkel   – amire eddig még nem volt példa-  a mai napig nem jelent meg.

A tájékoztató során a jelen lévők megismerhették a felvételi eljárás menetét, a képzési formákat, a legfontosabb határidőket.

Az igazgatói tájékoztató anyaga megtekinthető iskolánk honlapján: www.vajdaevang.hu

Jelenlegi és volt tanítványainkat, akiknek a jelentkezéssel, a jelentkezési lapok kitöltésével tanácsadásra vagy segítségre van szüksége, februárban minden héten kedden és csütörtökön 14.30 – 16 óráig az iskola igazgatói és helyettesi irodáiban várjuk.

Nyomtatásban és szkennelésben az iskola rendszergazdáját kell felkeresni.

Reméljük, hogy a kezdeti nehézségek ellenére mindenkinek sikerül a megfelelő képzési formát megtalálnia, és a március 1-re kitolt határidőig a jelentkezési lapjait elküldenie a kiválasztott képzési helyekre.

Mészáros Tünde

Vélemény, hozzászólás?

130131foto

Generációk egymás mellett – képekben

130202nora

Malacra fel!