in

Itt a farsang!

130216benka

130216benka2013. február 3-án rendezte meg a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola felső tagozata az évek során megszokott farsangi ünnepségét. Iskolánk minden tanulója csoportos, illetve egyéni produkcióval készült, hogy azt a Vajda Péter Művelődési Ház színpadán bemutassa az érdeklődő szülőknek, hozzátartozóknak,vendégeknek.

Az évről évre változatosabb és színesebb műsort idén is a 8. osztályosok keringője nyitotta, majd vidám jelenetek következtek a kollégiumi élet viszontagságairól, egy ismert mese hangjáték-változatának munkálatairól, és egy falusi vásári forgatagról az elmaradhatatlan árusokkal, lókupecekkel, medvetáncoltatókkal és népzenével.

A jelenetek között az éneké és a táncé volt a főszerep, melynek palettájáról nem hiányozhatott a citera-kíséretes felvidéki dallam, a csángó körtánc, három mazsorett csoport bemutatója, a tengerparti hangulatot idéző Zama Zama, két Hip-hop formáció és a Gangnam Style sem.

Meglepetés-műsorszámként két dallal bemutatkozott a Faterock zenekar (tagjai benkás apukák: esperes, lelkész, kántor, festőművész). A látvány önmagáért beszélt.

A több mint két órás programot a színjátszó csoport tánca zárta, mellyel szimbolikusan elbúcsúztak végzős diáktársaiktól.

Összegezve elmondhatjuk, hogy egy nagyon tartalmas délutánt tölthettünk együtt, melynek szervezéséért és sikeres lebonyolításáért köszönet a szülőknek és mindenkinek, aki kivette részét a munkálatokból.

Himer Péter
DÖK vezető pedagógus

Vélemény, hozzászólás?

130215kerekparos

Kerékpárosbarát Szarvas

130215nora

Férfi és Nő