in

Kerékpárosbarát Szarvas

130215kerekparos

130215kerekparosA január végén a Tatán tartott ünnepélyes díjátadón vehette át Besenczy Zoltán alpolgármester a “Kerékpárosbarát Település” díjat.

A közlekedésért felelős tárca hatodik alkalommal hirdette meg a „Kerékpárosbarát Település” pályázatát 2012-ben, amivel az önkormányzatok azon példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit díjazza, amit a kerékpáros közlekedés előmozdításáért tesznek. Külön jutalmazták a megyei jogú városokat, a fővárosi kerületeket, a városokat, a nagyközségeket és a községeket. A pályázat elbírálása során figyelembe vették többek között, hogy a települések fejlesztési koncepciójában a kerékpáros stratégiák kellő hangsúllyal szerepelnek-e, milyen a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, hogyan és milyen eredményességgel zajlik a kerékpározás népszerűsítése, promóciója és oktatása, s mennyiben tud kapcsolódni a kerékpáros intézkedések sora a turizmushoz.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kerékpárosbarát pályázatainak nyomán csütörtökön 14 település és 24 munkahely vehetett át Kerékpárosbarát címet. Szarvas mellett “Kerékpárosbarát Település” címet nyert Hévíz, Nyírtura és Veszprém. Ismételten megkapta a címet Békés, Tata, Mórahalom, Dévaványa, Békéscsaba, Dabas, Győr, Budapest XVII. kerülete (Rákosmente), Hódmezővásárhely és Tapolca. A 2013. évi kerékpárosbarát pályázatokat a tervek szerint májusban írja ki a tárca.

Vélemény, hozzászólás?

130214lackfi

Az apja kakasát!

130216benka

Itt a farsang!