in

Nem okozott gondot a Túrkeve

130317kezi

130317keziKét nehéz idegenbeli meccs után egy könnyebbnek tűnő ellenféllel szemben mutatkozott be hazai pályán a szarvasi női kézilabdacsapat. A várt hatás nem maradt el: a lelkes nézőket jó játékkal és győzelemmel örvendeztették meg a lányok a kissé szokatlan koradélutáni időpontban.

Az elején mindkét fél gólgyártásban akarta felülmúlni a másikat, s ennek eredményeként nem volt védekezés és kapusteljesítmény. A hazaiak akkor tudtak meglépni ellenfelüktől Kovács Fanni és Szabó Tünde eredményességével, amikor feljavult a védőmunkájuk, kapujukban pedig Kasik lehúzta a rolót. A 15. és 20. perc között zsinórban öt szarvasi gólra nem jött válasz a vendégek részéről, akik tulajdonképpen ekkor vesztették el a hitüket és a meccset.

Szünet után már 12 találatnyi különbség is volt a két fél között, amikor Almási edző a cserepadon ülőknek is lehetőséget adott. Az addigi tartalékok sem takarékoskodtak, szinte mindenki tudott hozzátenni a játékhoz, Horváth Dorina pedig megszerezte első felnőtt NB II-es találatát. A technikai hibák közepette a túrkeveiek megpróbálkoztak még egyszer a felzárkózással: emberfogással követték Szabót, de ez sem hozta meg az áttörést részükről. Magabiztos szarvasi siker született, amelyet reményeink szerint jövő héten újabb követ a sereghajtó Szeghalom otthonában…

Almási László: – Magabiztos játékkal nyertünk a keménykedő vendégek ellen. Örömömre szolgált, hogy szünet után a csereembereink is tartani tudták az előnyt.

Ny. M.

Szarvasi NKK–Túrkevei VSE-Lechler 34–24 (22–13)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 150 néző. V.: Fogl, Tomkovics. Szarvas: Labát – Ábrahám, SZABÓ T. 9, ZELEI 7, Hajdu 3, Molnár 3, Szuhaj 1. Csere: Juhos, Kasik (kapusok), KOVÁCS F. 6, Janis 2, Precskó, Kondacs, Horváth 1, Fulajtár 1, Farkas 1. Edző: Almási László. A Túrkeve legjobb góldobója: Sass 9.

Vélemény, hozzászólás?

130317szekely

Justh Zsigmond vers– és prózamondó verseny

130317vajda

Országos döntősök napja a Vajdában