in

Országos döntősök napja a Vajdában

130317vajda

130317vajdaIgazi sikertörténet volt március 12-e a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium számára. Ezen a napon több országos verseny eredményéről kaptunk értesítést.

Az első jó hír a nap folyamán az volt, hogy Vas Máté 10.J osztályos tanuló, a Savaria országos történelem verseny döntőjébe jutott. Felkészítő tanára Pécsváradi Antal. A verseny döntőjét Szombathelyen rendezik meg 2013. április 19-20-án. A döntőbe 17 tanuló került be, a megyéből ketten, Máté és egy békéscsabai  iskola tanulója.

Alig telt el pár óra, megérkezett a második jó hír a legnívósabb középiskolások megmérettetésének számító Országos Középiskolai tanulmányi Verseny /OKTV/ földrajz versenyéről. Nagy örömünkre Furár Adrienn 11.B osztályos tanuló az országos döntőbe jutott. Felkészítő tanára Molnár Béla. Ez igen komoly eredmény, hiszen az iskolában megírt első fordulóból is már szigorú feltételek teljesítésével csak a tanulók egy tizede kerülhet a második fordulóba. A második fordulóba behívott tanulók újabb, még komolyabb megmérettetésen esnek át, majd ezt követően egy több, mint 30 oldalas dolgozatot kell elkészíteniük. Adrienn a szarvasi kiskereskedelemről írta pályamunkáját. Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik ebben segítségére voltak. Mindezen eredmények összesítése után alakul ki a döntő mezőnye, ahová a több, mint ezer indulóból a legjobb 50 tanulót hívják be. A döntőre 2013. április 23-án kerül sor Budapesten.

Ez az eredmény annál is értékesebb számunkra, mert az utóbbi öt év eredményeit áttekintve történelem és földrajz tantárgyakból egyetlen Békés megyei középiskola sem mondhatja el magáról, hogy négy döntőse volt, ráadásul ugyanazon felkészítő tanár munkájának köszönhetően. Molnár Béla tanítványai remekül teljesítenek. A sort Molnár Benedek kezdte történelemből, majd Szalbot Balázs ért el országos döntős eredményt. Ez mindkettejüknek a felvételin is plusz pontot jelentett. Jelenleg  az ELTE joghallgatói és emellett a Mathias Corvinus Collegium tagjai. Remek eredményeiket az egyetemen is folytatták. A sorban a tavalyi tanévben Turcsányi Áron következett, aki földrajzból lett országos döntős. Áron jelenleg iskolánk 12.A osztályos tanulója, és természetesen a földrajz szakirányban készül továbbtanulni.

És még nem volt vége a napnak. Ez alatt Orosházán az Irinyi kémia verseny megyei fordulóján vettek részt tanítványaink. Közülük Kovács Martin 9.A osztályos tanuló remekül teljesített, kategóriájában első helyezést ért el, így ő is az országos döntőre készülhet. Felkészítője Dr. Mészárosné Verók Mária.

E szép eredmények mellett természetesen más versenyeken is jól  szerepelnek diákjaink. A hétvége is sikeres volt a számukra. Mezőtúron az egyházi iskolák számára kiírt Ábrahám Örzse országos angol nyelvi versenyen, ahová  26 iskola legjobbjai közül a döntőben kategóriájában első helyezett lett Frankó Tamara 10.B osztályos tanuló. Az értékes angol nyelvű könyvjutalmak mellett egy angol állami nyelvvizsgát is ingyen tehet le. Felkészítője Dr. Darida Andrásné.

Aerobikosaink sem tétlenkedtek a hétvégén. Több  versenyszámban vívták ki az országos diákolimpiai döntőbe jutást.

Iskolánk 2 csapata  bejutott az evangélikus iskolák számára hirdetett történelem verseny döntőjébe. Március 22-23-án mérik össze a 7. és 8-os csapatok tudásukat Bonyhádon.

Az itt említettek mellett számos szép eredményünk van, illetve sok tanulmányi verseny zajlik jelenleg is, tehát bízhatunk a további sikerekben. A részletes versenyeredményekről iskolánk honlapján folyamatosan tájékoztatjuk a szülőket és érdeklődőket.

Minden versenyzőnek és felkészítő tanárnak további sikeres versenyzést kívánunk, és bízunk benne, hogy jó eredményeikkel öregbítik iskolánk hírnevét.

Kitajkáné Szántai Mária
igazgató

Vélemény, hozzászólás?

130317kezi

Nem okozott gondot a Túrkeve

Nyerjen 150 000 Ft-ot Szarvas Könyvtárának!