in

Volner: az elmúlt 22 év lúzerei vagyunk

130406volner

130406volner70 érdeklődő volt kíváncsi a Jobbik péntek esti lakossági fórumán, amin Volner János, a Jobbik alelnöke, frakcióvezető-helyettese volt Samu Tamás Gergő vendége a Cervinus Teátrumban. Samu Tamás Gergő elmondta, a Jobbiknak kötelező lakossági fórumokat tartani, mert a közmédiában meglehetősen korlátozott megjelenési lehetőséghez jutnak. Nem így Szarvason, ahol egy kivételével minden média, két tévé, nyomtatott és online képviseltette magát. Samu Tamás Gergő megyei és helyi, friss és kevésbé friss politikai kérdéseken keresztül mutatta be a korábbi és a jelenlegi kormányok közötti hasonlóságot, majd átadta a szót Volner Jánosnak, akivel aznap már másodszor találkozhattak, akik figyelemmel kísérték az m1 szokásos reggeli műsorát, ezúttal élőben.

A párt alelnöke nem nagyon szokott készülni a fórumokra, inkább személyes élményeiből szeret meríteni ahelyett, hogy az “unalmas politikai marketinget nyomná”. Volner János a többi hagyományos párthoz képest az egyetlen alulról építkező politikai erőnek nevezte a Jobbikot, ahol olyanok politizálnak, akik már kipróbálták magukat az életben, ahogy ő is, aki cégeket vezetett. A többi párt katonái már rögtön a tanulmányaik befejezése után, minden élettapasztalat nélkül álltak politikusoknak, mondta Samu Tamás Gergő vendége.

Volner János szakterülete a gazdaságpolitika. Ahogy azt a reggeli műsorban már szóvátette, két és fél éve nem sikerült időpontot egyeztetnie a korábbi  gazdasági miniszterrel, Matolcsy Györggyel, aki nem rég lett kinevezve a Magyar Nemzeti Bank élére. Annak az MNB-nek, ami egyedül az Európai Központi Banktól fogadhat el utasítást, holott már a 1848-as követelések között is önálló Nemzeti Bank külön pontot kapott.

Elvándorlás, közösségi forrásokból eltartott, egyre nagyobb arányú cigányság, munkanélküliség. Az elmúlt 22 év lúzerének tartja Magyarországot, de hallgatóságát azzal biztatta, hogy a 30 év alatti korosztály körében pártjának a legnagyobb a támogatottsága, ezért kijelenthette, a jövő a Jobbiké.

Vélemény, hozzászólás?

130404rehab

Az első kapavágás

130406waczak

Tébolyda