in

Benkás ovis siker a húsvéti focikupán

130407benka

130407benkaMikor szeptemberben a szülői értekezleten megjelent egy friss diplomás, lelkes fiatalember Farkas-Gergely Zoltán Arnold akkor még nem gondoltam, hogy már óvodás korban ilyen örömteli, semmihez nem fogható csillogás fog megjelenni a gyermekem szemében.  Az idei tanévtől nemcsak a nagycsoportosok, hanem a középső csoportosok is lehetőséget kaptak egy szervezett, az iskola tornatermében zajló  futball edzéshez való csatlakozásra. A felhívására azonnal igent mondtam, hiszen a kisfiam imádja rúgni a bőrt. Gondoltam, jó lesz végre a nyári, családi három személyes mozgást kicsit komolyabb, szervezettebb, de nem utolsó sorban csoportosabb formába ölteni. Amellett, hogy a rendszeres mozgás az egészséges életmód elengedhetetlen része, a társas játékforma, a szocializáció előremozdítója is. A csapatmunka nagy koncentrációt, fegyelmet igényel, amit a gyerekek könnyű szerrel vesznek, hiszen a kedvenc sportjukra összpontosítva, játékos formában tanulják meg a szabályokat.  

Gondolom nemcsak az én kisfiam várta izgatottan az első edzést szeptember végén, ami után napokig másról sem tudott mesélni. Nálunk nem jelent gondot hétfőn elindulni az óvodába, hiszen mikor csak megemlítjük, hogy  „tudod ma van a foci edzés” már ugrik is ki az ágyból és iparkodik elkészülni.  Nagyon komolyan vette az edzéseket, kezdetektől fogva. Aztán elérkezett február eleje, amikor is Arnold bácsi megkérdezte elengednénk-e a kisfiúnkat egy komolyabb megmérettetésre, ahol konkrét szabályok szerint lépnek pályára a csapatok. Elérkezett a nagy nap március 27-e. Már napokkal előtte nagy volt az izgalom. A hat fővel benevezett csapat a zord időjárás ellenére rendíthetetlenül, felfűtve indult Kunszentmártonra. A négy autóból álló konvoj egyen mezzel, három napi élelemmel indult útnak az egy napos Húsvéti Ovi Kupának. Mivel még ilyen és hasonló erőpróbán nem vettünk részt, nem is gondoltam, hogy ennyire komolyan, szervezetten, a felnőtt kupákhoz hasonlóan kerül megrendezésre az 5-7 éveseknek szóló óvodai futball bajnokság. Annak ellenére, hogy mi szülők a lelátón, a pálya szélén majd meg fagytunk, a gyerekek egy szál mezben, az izgalom hevében semmit nem éreztek mindebből. Miután az edzőjükkel eltűntek a szemünk elől, a pályán bemelegítő csapatok, felcsendült a futballmérkőzéseken ismert zene, amelyre egyesével vonultak be és sorakoztak fel a lelkesen szurkoló szülőkkel szemben. A, B csoportra osztották a jelentkezőket, ahonnan a két győztesen kikerülő csapat küzdhetett az első és második helyért. A mi reménységeink az első körben csak a pálya széléről figyelték ahogyan a Szolnok MÁV utánpótlás U7-es csapata lecselezi és 5-0 –ra megveri a Csépa csapatát. Mi szülők is ámulva figyeltük, hogy milyen pontosan cseleznek, passzolnak és nem csak véletlenszerűen rúgják a labdát. Ezután azt gondoltuk nehéz lesz a győzelem, nem biztos, hogy bármilyen helyezést is sikerül majd elérnünk. Mégis amikor a mi fiaink léptek pályára és hősiesen küzdöttek, sorra győzték le a csapatokat, a győzni akarás csillogott a szemükben, átragasztva ránk, szülőkre is a hitet, hogy bármi lehetséges, csak akarni kell. A szarvasi Benka Ovi csapata veretlenül került  az A csoport élére. A dobogó már biztos volt és nekik ennyi is elég volt. A döntőt a Szolnok MÁV utánpótlás U6-os csapatával vívtuk, egy- nullra kikaptunk, de a mi örömünk teljes volt, a gyermekekéről nem is beszélve. Jövőre ismét próbálkozunk!

Az összes szülő nevében köszönöm a lehetőséget a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvodának, Arnold bácsinak és a Kunszentmártonnak és a Magyar Vöröskeresztnek, hogy egy életre szóló élményhez juttatta gyermekeinket és általuk minket szülőket is! Köszönjük szépen!

A nagyszerű sikert elért csapat tagjai: Fazekas Bence, Máté Dávid, Hortobágyi Bálint, Rideg Zoltán, Helmeczi Csanád és Cziglédszky Barnabás

Edző: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

130406waczak

Tébolyda

130407vajda

Bonyhádon jártunk