in

Bonyhádon jártunk

130407vajda

130407vajdaA dunántúli kisváros Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziuma Bonyhádi Tavaszi Zsendülés elnevezéssel hat saját rendezésű országos verseny döntőjét tartotta 2013. március 22-23-án. A szövegértési és helyesírási verseny, retorikaverseny, földrajzi verseny, német országismereti verseny és rajzverseny mellett első alkalommal hirdettek evangélikus iskolák számára történelem versenyt.

E másfél napos rendezvényre 200-250 diákot és tanárt vártak. Iskolánk a történelem versenyre nevezett 7. és 8. évfolyamon. A téma az idén évfordulós Rákóczi-szabadságharc volt.

Első fordulóban a kutatómunka kapott nagyobb teret, mely felölelte a korszak politikai, katonai és kulturális életét. Két csapatunknak ez a feladat olyan jól sikerült, hogy második és negyedik helyen jutottak a döntő 11 csapata közé. Ezt követte a megadott szakirodalom alapján való felkészülés a bonyhádi fordulóra.

A döntőben a csapatoknak feladatlapot kellett kitölteni, amely tizenkét kérdéskört tartalmazott. Nagy örömünkre 5. helyen végzett a 8. J-s csapat, tagjai: Kondacs Attila, Paraizs Csaba, Tóth Botond, felkészítőjük: Molnárné Tóth Katalin. Az ifjabbak, a 7. J-sek – Ancsin Dóra, Kalocsai Levente, Mester Zsófia – a 10. helyen zárták a megmérettetést, felkészítőjük: Pécsváradi Antal.

Az izgalmat kipihenendő a művelődési házban közösen megnéztük a gimnázium színjátszói előadásában Goldoni: Két úr szolgája című komédiájának kivonatát, jókat mulattunk a humoros helyzeteken. A vacsorát követően a sok iskolából jött diákok beszélgethettek, pingpongozhattak, csocsózhattak.

Másnap reggeli után megtekintettük a Völgység Múzeum helytörténeti állandó kiállítását, láthattuk még a magángyűjtemények anyagából válogatott perzsa kultúrát felvillantó rendkívül eredeti tárlatot.

Az ünnepélyes eredményhirdetést finom ebéd követte, majd indulás haza.

Köszönjük a rendezőknek a versenyzés lehetőségét, a szíves vendéglátást, élményben gazdag másfél napot.

Molnárné Tóth Katalin, Pécsváradi Antal

Vélemény, hozzászólás?

130407benka

Benkás ovis siker a húsvéti focikupán

130408kolo2

Elfáradtam