in

Aranyanyám!

130504anya

130504anyaValamikor még kislány koromban nekem is rózsaszín elképzeléseim voltak az anyaságról: egy gyönyörű, tisztaságtól ragyogó otthon, álomszép gyermekek, szerelemtől sugárzó mosolyú férj és egy izgága, ám szeretnivaló kutya a kertben. A valóság azonban ettől eltérőbb már nem is lehetne.

Sok nőhöz hasonlóan engem is zsigeri szinten irritálnak az anyaságról csak áradozni tudó újságok és magazinok, mert ennél nagyobb hazugság aligha van. Az anyaság egyszerre természetes és ijesztő, elképesztően szélsőséges érzelmeket szabadít az ember lányára. Aki megéli tudja miről beszélek. Éppen ezért egy olyan könyvet választottam a mostani alkalommal, amely messze nem fest ideális képet az anyaságról, családról, párkapcsolatról, gyermeknevelésről. Hadas Kriszta: Egy tökéletlen anya naplója című könyve sokkal inkább reálisan, de nem taszítóan naturalisztikus írja le az anyaság kalandját. Szórakoztató, könnyű és nem utolsó sorban önmagunkra ismerhetünk az egy gyermek nevelése kapcsán felmerülő problémák megoldásában, a gyerekkel való közlekedésben és család és a munka közötti egyensúlyozásban.

Jószívvel ajánlom ezt a könyvet kezdő és gyakorló anyáknak, és azoknak is, akik éppen most készülnek életük legszebb szerepére, csak azért, hogy ne legyenek illúzióik. ☺

Nóra

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

130504maria

Mária ébresztőt fújt

130505szekely

Elballagtak a székelyesek