Connect with us

Oktatás

Elballagtak a székelyesek

130505szekely

A Székely Mihály Szakképző Iskola 10 osztályának 231 tanulója köszönt el tegnap délelőtt alma materétől. Az elméleti tudás mellett ők szakmát is tanultak, így joggal bízhatnak abban, hogy pincérként, szakácsként, fodrászként, vagy más pályán hamarosan kenyérkereső foglalkozásra lelnek.

A végzős diákokat először Kohut Andrásné, az intézmény igazgatója köszöntötte. Mint mondta, nehéz, de örömteli feladat volt felvértezni a tanulókat az életkezdéshez szükséges ismeretekkel.

Babák Mihály, Szarvas polgármestere mindenekelőtt azt hangsúlyozta: a város büszke azokra a fiatalokra, akik most kilépnek az iskola kapuján.

Az ünnepség során számos köszöntés hangzott el, többek között tolmácsolták Erdős Norbert kormánymegbízott és Dankó Béla országgyűlési képviselő levélben küldött jókívánságait.

A hagyományokhoz híven ebben az évben is oklevelet és könyvjutalmat adtak át azoknak a diákoknak, aki kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeket értek el. Díjazták azokat is, akik közösségi munkájukkal vívták ki diáktársaik és tanáraik elismerését.

Az ünnepség zárásaként a végzős diákok átadták az iskola zászlaját alsóbb évfolyamos társaiknak. Látványos befejezésként színes léggömbök szálltak a magasba.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Uhljar Tímea Uhljar Tímea

Fodrászati ismeretek – országos I. hely

Oktatás

Sikeres szakmai és érettségi vizsgák a Székelyben

Oktatás

A plakáton székelyes diákok láthatók (Forrás: Székely Mihály Szakképző) A plakáton székelyes diákok láthatók (Forrás: Székely Mihály Szakképző)

Irány Európa! Újabb sikeres Erasmus+ pályázatok a Székelyben

Oktatás

Lezajlott az írásbeli érettségi, megkezdődtek a szakmai vizsgák a Székelyben

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect