in , ,

Eskütétel és beszámolók a szentandrási testület napirendjén

Kozák János esküt tesz
Kozák János esküt tesz

Ünnepélyes eskütétellel kezdődött a békésszentandrási képviselő-testület tegnap délutáni ülése. Kozák Jánost (aki korábban önkormányzati képviselő és alpolgármester is volt) a pénzügyi bizottság külső tagjává választották, ő tett esküt Sinka Imre polgármester és a képviselők előtt.

Az ülés napirendjei között több beszámoló is szerepelt. A gyermekvédelmi feladatok kapcsán elhangzott, hogy tavaly mindössze 22 csecsemő született a településen, a népességfogyás ellen nehéz hatékony megoldást találni. Tóth Tamásné, a kistérségi családsegítő és gyermekjóléti szolgálat intézményegység-vezetője azt hangsúlyozta, hogy napjainkban az egyik legfontosabb szociális cél az öngondoskodó családok létrehozása.

Ismét napirendre került egy régóta húzódó vitás ügy. Ennek lényege, hogy egy tervező cég a 0534-es külterületi út terveinek elkészítéséért szeretné megkapni az általa legutolsó javaslatként megjelölt 1 millió forintos összeget. Az önkormányzat azonban – bizonyos dokumentumok hiányában –, nem tartja megalapozottnak a kifizetést. A kérdést némi vita után végül zárt ülés keretében tárgyalták tovább.

Szó esett továbbá az üdülőterületek rendezettebbé tételének fontosságáról. Ezzel kapcsolatban felhívták a lakosság figyelmét arra, hogy a zöldhulladékot ingyenesen elhelyezhetik a települési komposztálóban. Döntöttek a nyári igazgatási szünetről. Ezt a korábbi évekhez hasonlóan most is úgy oldják majd meg, hogy az ügyfélfogadás zavartalan maradjon.

What do you think?

Gratulálunk Anginak és Gábornak!

Kevesen mondják ki az igent

Illegálisan levágott állatok húsát értékesítették – rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt folyik büntetőeljárás