in

Erdős Norbert kormánymegbízott pedagógusnapi köszöntője

Szívből köszöntöm Önöket a pedagógusnap alkalmából! Meggyőződésem, hogy a köszöntő szó a pedagógusokat illeti a leghitelesebben, hiszen „… emberségről példát, vitézségről formát/mindeneknek ők adnak”. Lehet-e nemesebb, fontosabb hivatás a pedagógusénál? ,Azzal, hogy a pedagógus gyermekeinket tudásra és szívbéli jóságra tanítja, jó mintát ad, amellyel tiszta embereket lehet nevelni. Nagy László erről így fogalmaz:

„Vezesd őket, utat ne tévessz,

S magadhoz mindig hű maradj,

Mert élen állsz, és messze látszol,

Sose feledd: példa vagy!”

A pedagógus emberségével, tudásával, mások iránti figyelmével olyan küldetést teljesít, amelyet a belső igényből fakadó többre törekvés szándékával erkölcsi kötelességünk követni.

Az alkotó emberi akarat szervezi a hétköznapokat, növeli a jövőbe vetett hitet. A nemzet lámpásaként a pedagógus a kezdetektől utat mutat gyermekeinknek, erősíti lelküket. A pedagógus szép hivatása teljesítésével ugyan a jelenben él, de cselekedetei a jövőbe mutatnak. Munkája alapvetően határozza meg mindannyiunk eljövendő sorsát, ezért országgyűlési képviselőként, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottként kiemelten fontos ügynek tartom a fiatalok nevelését, oktatását.

Tisztelt Pedagógusok!

Kormánymegbízottként és az Önökre bízott gyermekek szülei nevében megköszönöm munkájukat, amelyhez erőt, és további sok sikert kívánok! Kívánom, hogy a megérdemelt nyári pihenés után újult erővel folytassák példamutató, gyermekeink lelkét nemesítő munkálkodásukat!

Erdős Norbert országgyűlési képviselő, kormánymegbízott

What do you think?

Benkások Ungváron

Benkások Kárpátalján

Csabacsűdi népdalkör

Szlovákul szólt az ének Csabacsűdön