in , ,

Alkotó polgárok és mesterek

Hodálik Pál a fotói előtt
Hodálik Pál a fotói előtt

Budapesten, egy hetedik kerületi pincében, a Kertész29 Galériában állított ki négy polgár, három mester és egy főtitkár, ami végeredményében mégis csak négy mesterrel egyenlő. Bende Róbert, Sarkad polgármestere festményeivel, Horváth Ottó, Zalabaksa polgármestere faragványaival, Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára szintén festményeivel, illetve Hodálik Pál alpolgármester pedig fotóival járult hozzá ahhoz, hogy az előbbi kissé zavaros egyenletbe mégis egyenlőségjel kerülhessen a két oldal közé.

Hogy hogyan került a székes fővárosba ilyen ódon falak közé a mi alpolgármesterünk? A newjság kiállításokat kedvelő olvasóinak ismerős lehet Zongor Gábor neve, és biztosan rémlik még a közelmúltban, egész pontosan szeptemberben a Tessedik Sámuel Múzeumban rendezett tárlatra, amin társkiállítóként ott volt Hodálik Pál is fotóival. Ebből jött az ötlet, hogy kollégáikkal karöltve most Budapesten állítsanak ki.

A kiállítást dr. Bereczky Lóránd, a Magyar Nemzeti Galéria címzetes főigazgatója nyitotta meg, aki miután bemutatta a négy alkotót, megjegyezte, hogy ha újra születne, akkor polgármester, vagy valami ilyesmi lenne, mert ha ennyi idejük van a hobbijukra, sok dolguk nem lehet.

A megnyitót Hangácsi Márton tette emlékezetesebbé, aki tavaly megnyerte a veszprémi utcazenész-fesztivált, de sokaknak inkább az X-Faktorból lehet ismerős, ahol bejutott a legjobb 50 énekes közé. Most Hodálik Pál fotói előtt zenélt.

Vélemény, hozzászólás?

Dr. Kiss-Rigó László megáldja a Fecske-kórus ruháit

Megáldották a Fecske-kórus ruháit

Szentandrás és Csabacsűd sem kér a szarvasi részvényekből