Connect with us

Turizmus

Birdie, az új családtag

Birdie Bus a Víziszínpad előtt
Birdie Bus a Víziszínpad előtt

Új családtag fog feltűnni hamarosan a szarvasi utcákon egy elektromotoros busz személyében. Remélhetőleg mindenki családtagként fog rá tekinteni, ahogy jelen sorok írója is, akinek első pillantásra a szívébe lopta magát a jópofa jármű, ami a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület, a Szarvast és térségét egybefogó Körös-menti helyi TDM komplex pályázatának részeként érkezik hozzánk.

A busz 14 személyes, maximum 25-30 km/h sebességgel tud közlekedni. Egy 6.3 KW-os, 72V-ról üzemelő elektromotor mozgatja, ami energiáját 12 darab 6V akkumulátorból nyeri. A Birdie Busban elől- és hátul hidraulikus dobfékek, kézifék, a KRESZ szabályainak megfelelő 2 pontos biztonsági övek vannak, valamint a közúti közlekedéshez szükséges minden szükséges kellék megtalálható. Van benne USB és SD kártyaolvasó, rádió- 4 db hangszóróval. Eső esetén ponyva véd.

A papírmunkák a biztosítással, az üzemeltetéssel és a menetrenddel kapcsolatban folyamatban vannak. Városnéző buszként fog szolgálni, ami a város, térség turisztikai látványosságai között fog közlekedni. A menetrendje kialakítás alatt van, de erről későbbi időpontban fognak tájékoztatással szolgálni az egyesület munkatársai.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A Liget Wellness és Konferencia Hotel tegnap (Fotó: Babák Zoltán) A Liget Wellness és Konferencia Hotel tegnap (Fotó: Babák Zoltán)

Fellegek mennek?

Turizmus

Tóth Attila vendégháza mólóján (Fotó: Babák Zoltán) Tóth Attila vendégháza mólóján (Fotó: Babák Zoltán)

A kisebb szállásadók már újraindították a szezont

Turizmus

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect