in , ,

Zöldövezet-díjat kaptak a városvédők

dr. Váradi Lászlóné a díjjal
dr. Váradi Lászlóné a díjjal

Zöldövezet-díjjal ismerte el az Ökotárs Alapítvány a szarvasi Város- és Környezetvédő Egyesület munkáját. A díjat ma 11.00 órakor a Martinovics utcai ligetben Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány elnöke és Kelenvölgyi Ágnes, a MOL szponzorációs vezetője adta át dr. Váradi Lászlónénak, az egyesület elnökének.

A helyszín nem véletlen, ugyanis ezt a ligetet a Város- és Környezetvédő Egyesület sikeres pályázatának eredményeként hozták létre éppen egy évvel ezelőtt. Ahogyan dr. Váradi Lászlóné fogalmazott: az új park létrehozásában nagyon sokan (többek között a nagycsaládosok helyi egyesülete és a cigány kisebbségi önkormányzat) részt vettek. A Komép Városgazdálkodási Kft. szintén tevékenyen hozzájárult a park kialakításához, s azóta is gondoskodik annak fenntartásáról.

Hodálik Pál, Szarvas alpolgármestere hangsúlyozta: ez a liget a közösségi összefogás nagyszerű példája. Régi álom valósult meg azzal, hogy a korábban elhanyagolt területet rendbe tették.

– Külön köszönet a környék lakóinak, akik odafigyelnek arra, hogy ez a park ilyen szép állapotban maradjon – mondta az alpolgármester. Hozzátette: a park kialakításához nyert 1 millió forint támogatást annak idején az önkormányzat megelőlegezte az egyesületnek, mivel a pályázat utófinanszírozású volt.

Hodálik Pál szólt arról is, hogy a közelben további zöldfelületeket is szeretnének rendbe tenni. A tervek között a kubikgödör halastóvá történő átalakítása, tanösvény kialakítása és kilátó megépítése is szerepel. Ehhez pályázaton szeretne forrást nyerni az önkormányzat.

A Zöldövezet-díjat az Ökotárs Alapítvány és a MOL közösen hirdette meg. Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója hangsúlyozta: céljuk az, hogy a zöldfelületek fejlesztése közösségi munkával valósuljon meg.

A felszólalók között volt Tóth Tamás, a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársa is, aki azt emelte ki, hogy annak idején a liget telepítésekor odafigyeltek arra, hogy tájhonos növényeket ültessenek el.

A Zöldövezet-díjjal 500 ezer forint is jár. Ezt az összeget tervek szerint a Melich János és a Liszt Ferenc utca sarkán lévő zöldfelület rendbetételére fordítja majd a Város- és Környezetvédő Egyesület.

Vélemény, hozzászólás?

Huszonegy milliót nyert Szarvas a múzeum működtetéséhez

Birdie Bus a Víziszínpad előtt

Birdie, az új családtag