in , ,

A Székelyben is kitört a vakáció

Évzáró a Székelyben
Évzáró a Székelyben

A Székely Mihály Intézmény Szakképző Iskolájának diákjai is befejezték a 2012/13-as tanévet. Az évzáró ünnepséget hétfőn délelőtt az Alkotmány utcai sportcsarnokban tartották.

Kohut Andrásné, az intézmény vezetője ünnepi beszédében hangsúlyozta: a tantestület idén is arra törekedett, hogy minél több új dolgot tudjanak nyújtani a diákoknak. A tehetséges tanulók számára igyekeztek megmérettetési lehetőségeket, a szociálisan rászorulók számára pedig segítséget nyújtani.

Az intézményvezető röviden visszatekintett az elmúlt nevelési évben elvégzett feladatokra és a rendezvényekre. Kiemelte: idén is nagyon sokaknak nyílt lehetőségük arra, hogy külföldön (Németországban vagy Finnországban) töltsék el szakmai gyakorlatukat. Sokan értek el kiváló eredményeket a sport területén, illetve a közismereti és a szakmai versenyeken.

Kohut Andrásné szólt arról is, hogy a Kossuth u. 7. szám alatti épületből ki kell költözniük. Ideiglenesen a Fő téri iskola épületében kapnak helyet, egy év múlva pedig reményeik szerint az intézmény valamennyi diákja a Vajda Péter u. 20. szám alatti épületben tanulhat majd. A költözésben (pakolásban) a diákok segítségét is kérte.

Dankó Béla, Szarvas (és az V. számú választókerület) országgyűlési képviselője is jelen volt a tanévzárón. Beszédében a diákokat arra figyelmeztette: legyen a nyár a pihenés, a lazítás és a feltöltődés időszaka, de emellett segítsenek minél többet szüleiknek is.

Földesi Zoltán, az önkormányzat művelődési és oktatási bizottságának elnökeként (és az intézmény pedagógusaként is) üdvözölte a diákokat.

Az ünnepi beszédek után a jutalomkönyvek és oklevelek átadása következett. Kiemelkedő tanulmányi eredményéért 24 tanuló részesült tantestületi dicséretben, 60-an könyvjutalmat, 72-en oklevelet kaptak. Összesen 44-en értek el 4,5 feletti tanulmányi átlagot. A legjobban tanuló osztály az 1/13.D volt, átlaguk 4,41.

Vélemény, hozzászólás?

Asszony, asszony, csókos asszony…

Egy nő, két férfi