in ,

Tegnap csak a nyulak füveztek

Részeg szemüvegben
Részeg szemüvegben

Míg tegnap egész nap a rádiótól a tévékig drogprevenciós kampány folyt, addig a szarvasi megmozdulás nyuszietetéssel és Földesi Zoli bácsi KEF-elnök kábítószer-ellenes pocakjának a simogatásával kezdődött. Délután a Szent Klára római katolikus plébánia tövében a szarvasi KEF, Kábítószerügyi Egyeztető Fórum várta a fiatalokat egy preventív foglalkozással.

A Gaál Roland ex KEF-elnök fejéből kipattant szlogen, “ma csak a nyulak füveznek” nagyon találó volt, pláne úgy, hogy hoztak egy lógó fülű nyuszit egy ketrecben, aki szomorú kinézete ellenére vidáman fogyasztotta a rácsokon benyújtott füvet és szemmel láthatóan élvezte a füvezést.

A gyerekeknek a programról a Szarvasi Rendőrkapitányság munkatársa Petrovszki Éva rendőr százados gondoskodott, aki részeg szemüvegeket hozott. Ezeket felvéve ügyességi feladatokat kellett megoldani a fiataloknak, pl. célba dobni, vagy egy egyenes vonalon végig menni. A gyerekek, akik még talán sohasem találkoztak alkohollal akkora mennyiségben, hogy átéljék a kettős látás jelenségét, most a szemüveg segítségével átélhették. Sajnos a másnap átéléséhez a szemüvegek nem nyújtottak segítséget, pedig az lett volna az igazán elrettentő.

Vélemény, hozzászólás?

Szarvason járt Mátyás király

A zöldpázsiti óvodában nagyszabású felújítási munkák zajlanak

Egyházi fenntartásba kerül a zöldpázsiti óvoda