in ,

17 díjat adtak át a város születésnapján

Frankó Ákos átveszi édesanyja, Frankó Katalin posztumusz díját

Szarvas város 291. születésnapjára emlékeztek a szarvasiak és a városvezetés 2013. június 23-án. Az esemény ünnepi istentisztelettel kezdődött, majd Babák Mihály polgármester és Mótyán Tibor ünnepi beszéde után az ilyenkor szokásos díjátadó vette kezdetét.

—Szarvas város önkormányzata rendeletet alkotott azon személyek és közösségek munkájának elismeréseként, akik a közéletben való részvételükkel, társadalmi aktivitásukkal a város érdekében a saját szakterületükön kiemelkedő tevékenységet fejtenek ki— mondta Gombár Hajnalka a díjátadó ceremóniát megelőzően az Evangélikus Ótemplomban kedd délután, amikor Szarvas Város napja alkalmából 17 díjat adtak át az arra érdemeseknek.

Közművelődésért Díjat Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, Medvegy Pálné, a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Diákotthon igazgatója, a Novinkár nad Keresom, a Szarvasi Krónika Szerkesztőbizottsága, Pedagógiai Díjat Bakulya Anna, a Székely Mihály Intézmény pedagógusa, Besenczy Zoltánné, a Fő téri Általános Iskola pedagógusa, Brachna Irén, a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola igazgatója, drámatanára, Kohut Andrásné, a Székely Mihály Intézmény pedagógusa, intézményvezetője, Molnár Istvánné, a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola igazgatónője, Közegészségügyért Díjat Dernovics Lászlóné egészségügyi dolgozó, dr. Kantiné Szín Mária, a Kistérségi Védőnői Szolgálat vezető védőnője, dr. Kovács Béla, háziorvos, Védelmünkért Díjat a Szarvasi Polgárőr Egyesület, Szociális Tevékenységért Díjat Frankó Katalin (posztumusz) családgondozó, a Magyarországi Evangélikus Egyház, Szarvas Város Turizmusáért Díjat Bukovinszky Béla vállalkozó és dr. Hanyecz Katalin, az Arborétum igazgatója vehetett át. A közelmúltban elhunyt Frankó Katalin díját Babák Mihály polgármester fiának, Frankó Ákosnak adta át.

Az ünnepség fényét a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola növendékei, Fabó Gergő, Fabó Márkó, Horváth Edit és Kőrösi Berta, Shakespeare Hamletjének részletével emelték. A program a Letelepedési emlékműnél ért véget, ahol koszorúkkal és virágokkal emlékeztek az elődökre.

Vélemény, hozzászólás?

Városrehab: lassan minden járhatatlan

Unják már a szarvasiak a cigányok bandázását