in

Csakazértis boldogság

Jókor, jó helyen. Pontosan ezt éreztem egy amúgy teljesen átlagos és meglehetősen középszerű napilap olvasásakor. Éppen megakadt a szemem Frei Tamás egyik írásán (kicsit pozőr a fickó, de azért bírom), amikor ez jutott eszembe: pontosan ezt gondolom én is!

Elég a tragédiákból, elég a literszámra folyó vérből és a lehangoló hírekből. Örülni akarunk! Vessetek a mókusok elé, de állatira nem érdekel, hogy kivel milyen szörnyűség történt az Isten háta mögött a világ egyik ismeretlen zugában. Unom, hogy a hőségről szólnak a bugyuta és primitív hírek, úgyis meleg van, és a ragyogó sporteredményeken túl úgysem történik semmi említésre méltó: zajlanak a fesztiválok, hűsöl és nyaral, aki tud, ez van.

De azért örülni tudok egy hideg mojitónak, jólesik látni, hogy az ismerőseim körül többen is megházasodtak a nyáron, és sorra érkeznek a gólyahírek. Igenis örülni akarok mások örömének, tudok és akarok osztozni mások boldogságában, legyen az bármilyen apróság. Megalkuvás lenne ez a részemről, egyfajta menekülés a gyilkos valóság elől? Talán igen, de talán mégsem. Mert ez is a valóság része: és lássuk be, ezt szívesebben nézzük, mint a tragédiák áldozatait. Főleg nyáron.

Szóval úgy látszik, ezzel nem vagyok egyedül. Sőt. Mások is pontosan így gondolták és úgy döntöttek, hogy csatornát is teremtenek az apró boldogságok megosztásának. Nagyjából így született meg a happier.com. Ahová bárki feltöltheti azt, ami éppen boldoggá teszi. Egy szép fotót a naplementéről, egy csésze forró kávé reggel, egy jó futás kora hajnalban és így tovább. Bármi, ami mosolyt csal az arcunkra, napfényt lop a szívünkben és jobb lesz a kedvünk.

Végig gondoltam kinek kéne ezt az oldalt minél többet nézegetnie. Íme egy nagyon rövid és meglehetősen szubjektív lista: a postán a szemüveges kisasszonynak, az ügyfeles recepciósnak a kórházban, a hentesüzletben a kasszás hölgynek, az utcánkban lakó mindig mogorva bácsinak, az anyukám nagynénjének, akinek rossz a kedve közel 60 éve és a közterület felügyelőknek és az ellenőröknek. Röviden ennyi. Bátran lehet bővíteni. De egy biztos: örülni valaminek és őszintén örülni más örömének egyaránt jót tesz a léleknek.

Próbáljátok ki és terjesszétek az örömhírt! (és most megyek és készítek egy jó nagy pohár virgin mojitót sok jéggel, mert még vezetek. Egészségetekre!)

Nóra

Vélemény, hozzászólás?

Megújul a szarvasi szennyvíztisztító telep

Új buszmegállók Békésszentandráson