in , ,

Megújul a szarvasi szennyvíztisztító telep

Negyvenöt év után teljesen megújul a szarvasi szennyvíztisztító telep, s a város belterületén teljessé válik a csatorna-hálózat kiépítettsége. Mindez annak az 1 milliárd 451 millió forintos beruházásnak köszönhető, amelyhez 100 százalékos pályázati támogatást nyert az önkormányzat. A munkálatok – amint ezt a lakosság is láthatja –, javában folynak.

A szarvasi szennyvíztisztító telep 45 évvel ezelőtt, 1968-ban kezdte meg működését. Azóta több ütemben bővítették illetve felújították, legutóbb 2005-ben. A telepen alkalmazott technológia azonban elavult, a tisztított szennyvíz minősége nem felel meg az uniós követelményeknek, ez tette szükségessé a felújítást.

Amint azt Kozák Imréné projektmenedzser a Körös Televízióban elhangzott tájékoztatójában elmondta, egy úgynevezett szakaszos működtetésű, eleven iszapos biológiai tisztítórendszert építenek ki. A szakaszos működtetés azt jelenti, hogy a tisztítás több medencén keresztül, több ütemben történik majd. A külső szemlélő számára a legfontosabb, szemmel látható változás az lesz, hogy az eddigi nyitott rendszert zárttá teszik.

A városban 4 kilométernyi hiányzó gerinccsatorna-vezetéket építenek ki, az átemelőket pedig szagtalanítókkal látják el.

A beruházás az év végig befejeződik, utána kezdődhet a próbaüzem.

Vélemény, hozzászólás?

Tizenkilenc szavazókör Szarvason, három Csabacsűdön

Csakazértis boldogság