in ,

Ismét többen lettünk: eskütételek Szentandráson

Újabb magyar állampolgárok tették le az esküt a közelmúltban Békésszentandráson. Egy egyetemista fiatalember és egy nyugdíjas pedagógus vehette át honosítási okiratait.

A 23 esztendős Domján Sándor szülei az 1989-es romániai események idején települtek át Magyarországra, így nem sokkal később ő már itt látta meg a napvilágot. Azóta is Békésszentandráson él, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem hallgatója. Augusztus 5-én tette le az állampolgársági esküt Sinka Imre polgármester előtt. Az ünnepi eseményen testvére és édesanyja is jelen volt.

Domján Sándort először Bagi Erika, a békésszentandrási polgármesteri hivatal anyakönyvvezetője köszöntötte. Az eskütétel után Sinka Imre polgármester adta át neki a honosítási okiratokat. Az ünnepség megható pillanata volt, amikor Bencsik Krisztina elszavalta Pósa Lajos: Magyar vagyok című költeményét.

A másik eskütétel augusztus 9-én zajlott, ekkor egy kishegyesi nyugdíjas pedagógus, dr. Markovity Radmila vehette át honosítási okiratait Sinka Imre polgármestertől. Markovity Radmila annak idején a szegedi egyetemen doktorált.

Az ünnepségen Hrncsjár András mély átéléssel szavalta el Reményik Sándor: Mindhalálig című versét. Bagi Erika anyakönyvvezető hangsúlyozta: Radmila esküje által már nem csak a magyar nemzetnek, hanem a magyar hazának is teljes jogú, elkötelezett tagja lett.

Vélemény, hozzászólás?

Egyre többen fejik a bádogteheneket

Véget ér a „pottyantós” korszak, új vizesblokk épül a csabacsűdi sportpályán