in ,

Szalmaóriások Szentandráson

Óriás szalmabábuk Szentandráson

Aki Békésszentandráson a Gondozási Központ környékén jár, meglepő dolgot fedezhet fel az intézmény tágas udvarán. Két óriási szalmaember készteti megállásra a járókelőket.

– Sokan be is csöngetnek hozzánk azzal, hogy szeretnék megnézni ezeket a különös alkotásokat. Jöttek már érdeklődők Kunszentmártonból és Szarvasról is. Mindenkit szívesen fogadunk, bátran jöjjenek, nézzék meg a büszkeségünket! – mondta Farkasné Tomonyicka Mária, a Gondozási Központ munkatársa. Elárulta azt is, hogy a négy és fél méteres szalmabábukat dr. Virág Sándorné intézményvezető ötlete alapján maguk a dolgozók készítették. Az örömben aztán együtt osztoztak a gondozott idős emberekkel.

– Régi hagyomány nálunk, hogy adventkor, karácsonykor és más alkalmakkor is készítünk kisebb dolgokat szalmából. A mostani, nagyméretű szalmaemberekhez egy mezőgazdasági vállalkozótól kaptunk körbálákat. Egy mosolygós, békés, vidám házaspárt készítettünk, összesen hat szalmabálából, különböző egyéb kellékek felhasználásával – avatott be a részletekbe Farkasné Tomonyicka Mária.

A szalmabábuk sokáig a Gondozási Központ udvarán maradnak, csak ősz végén bontják el azokat.

Vélemény, hozzászólás?

Egy szarvasi Berlinben — avagy, amerikai foci magyar módra a német ligában

Szaghatásoktól mentes lesz az új szennyvízkezelőnk