in ,

Nem fogyott ki a jó hírekből Hodálik Pál

Dernovics László és Hodálik Pál

Jó hírekkel szolgált Hodálik Pál alpolgármester a városközpont-rehabbal kapcsolatos pénteki sajtótájékoztatóján. A legjobb hír, hogy végre elkezdik összerakni a várost. Megnyitják a Deák Ferenc utca nyugati oldalát a Vasút és a Szabadság utcák között teljes hosszában a Szabadság felé egyirányúsítva. Ez jó hír azoknak a Mangolban ill. a Zöldpázsiton lakóknak, akiknek Pest irányában van dolguk nap mint nap. Ezentúl nem kell Békéscsabát érinteni ahhoz, hogy kijussanak a főutcára, ami felért egy helyismereti versennyel piaci napokon. Igazából ez a Kossuth utcában levő bölcsőde és az iskolák megközelítését autóval fontolgató szülőknek öröm. A kétsávos út jobb oldali sávjában lehet majd parkolni. Így már akár hagyhatják is a Szabadság utcai lámpák átprogramozását, mert nagyban csökken ott a forgalom hétfőtől.

A lakosság, ill. az üzlettulajdonosok kérésére megnyitják a piac Kossuth utcai kapuját, valamint ideiglenes járdákat létesítenek a Kossuth utcai boltok elé. Számukra jó hír, hogy a kivitelezők még a péntek reggeli egyeztetésen is úgy látták, nem csak a CKT alapot tudják lefektetni, hanem a térkövezéssel is végezni tudnak szeptember 30-ig a Kossuth utca északi felén a Béke és a Deák között.

És Hodálik Pál még mindig nem fogyott ki a jó hírekből. A kivitelezők ugyanezt vállalták a Kossuth utcának a Deák-Vajda közötti szakaszára, csak ott nem az északi, hanem a déli oldalt vágják készre. Ha olyan három hónap következik, mint az elmúlt két évben, akkor megússzuk gumicsizma nélkül, de ha a Jóisten úgy dönt, visszaveszi az elmúlt két ajándék őszt, akkor még mindig megéri nyitni egy gumicsizmaboltot valahol a Deák-Kossuth sarkán.

Az iskolák megközelíthetősége pillanatnyilag a következő:

– a főiskola és a Gyakorló a Vajdán lerakott térköves részen járható

– a Kossuth utcai iskolákhoz ideiglenes, járásra alkalmas felületet alakítanak ki, de felkészültek a B és a C tervre is mind a város, mind az iskolák vezetése részéről.

A legeslegjobbhír: a Swietelsky munkatársai áttekintették a helyzetet és úgy találták, hogy ha a termálvezetékek lefektetésre kerülnek október 20-ig, a november 30-i határidőt tudják tartani. Úgy néz ki, hogy a termálprogram is lassan életre kel, úgyhogy az optimista verzió szerint már csak kilencvenet kell aludni addig, hogy kész legyen az új városközpont. Ahogy haladnak a munkákkal, egyre többet kapunk vissza megszokott életünkből. Hajrá termálosok!

Hodálik Pálnak alpolgármesternek a lelki támaszt ezúttal Dernovics László nyújtotta.

Vélemény, hozzászólás?

Bent kell-e lenni 16 óráig az iskolában?

Lángoló sztrájk